Meghan Markle krijgt het flink te verduren #Megxit

Ze wordt bedolven door de meest venijnige haatreacties.

Meghan Markle heeft het op social media zwaar te verduren. Hoe vriendelijk ze ook glimlacht en geïnteresseerd is in de goede doelen die ze bezoekt, onder hashtags als #Megxit maakt een groep trollen haar genadeloos af.

Racistische tweets

Lees ook: Kylie Jenner hint op een tweede zwangerschap

Haters van de duchess lijken losgeslagen op Twitter. Meghan wordt onder andere uitgemaakt voor heks, zwarte weduwe of zelfs hoer. ”Op sommige dagen lijkt ze witter en op andere dagen zwarter. Ze moet beslissen welk ras ze wil zijn als ze wakker wordt”, is een van de heftige en zeer racistische commentaren.

Politie

Venijnige commentatoren betwijfelen of Markle echt gestudeerd heeft (ze is afgestudeerd in internationale betrekkingen en theaterwetenschap) en of het pakje Smint dat op een foto in haar auto te zien was, betekent dat ze betaald wordt voor product placement. Anderen verwijzen keihard naar onthoofdingen van vroegere Engelse royals.

Meghan Markle heeft altijd al te maken gehad met haatreacties en roddels. Het lijkt nu echter van kwaad tot erger te gaan. Kensington Palace maakte deze week bekend dat er overuren gemaakt worden om al het venijn van social media te behandelen. Sommige mensen worden geblokkeerd, anderen aangegeven bij de politie. En na het zien van de schrikbarende tweets is duidelijk dat deze maatregelen hard nodig zijn.

Bron: Grazia | Beeld: BSR

Laatste nieuws