Waarom iedereen kritiek heeft op Superbowl optreden Maroon 5

De Super Bowl bleek geen succes.

Zondag vond de 53ste editie van de Super Bowl plaats. Maroon 5 trad op tijdens de pauze van de wedstrijd, en daar hebben kijkers het een en ander over te zeggen.

Controversiële wedstrijd

Lees ook: Ariana grande’s nieuwe tattoo heeft een gênante spelfout

Hoewel het jaarlijkse Amerikaanse spektakel altijd werd begeerd door celebrities, boycotten ze dit jaar massaal de Super Bowl. Onder anderen Rihanna en Cardi B hebben geweigerd op te treden. Dit deden ze om hun steun te betuigen aan American Football-speler Colin Kaepernick, die vorig jaar onder vuur lag omdat hij knielde tijdens het volkslied. Kaepernick wilde hiermee raciale ongelijkheid aan de kaak te stellen, maar het leverde hem een schorsing en veel kritiek op. Rihanna en Cardi B staan volledig achter zijn standpunt en wilden daarom niet optreden bij de Super Bowl.

Saai optreden

Andere bekendheden wilden wel optreden, waaronder Maroon 5. Natuurlijk konden Super Bowl-critici dit niet waarderen, maar ook de supporters hadden kritiek op de performance van de band. Maroon 5’s optreden werd omschreven als een vreselijke halftime show die maar niet van start leek te gaan. De nodige pit zou missen en het zou te safe zijn geweest. Esquire schreef dan Adam Levine tenminste nog zijn shirt uittrok, maar stelde ook dat het optreden van de band werd overschaduwd door SpongeBob. Het cartoonfiguur was even in beeld om rapper Travis Scott te introduceren. 

Geen succes

De optredens van Big Boi en Travis Scott leken ook niet spectaculair genoeg. Scott zou wel heel kort op het podium hebben gestaan en van Big Boi kregen de kijkers bijna niets mee, doordat vanwege zijn iets te kleurrijke taalgebruik het geluid meerdere keren werd uitgezet tijdens zijn performance. 

Bron: Deadline, Esquire | Beeld: BSR

 

Laatste nieuws