Kendall, Bella en Hailey aangeklaagd in zaak Fyre Festival

Het festival was dé flop van 2017.

Lees ook

Het zou een ultraluxe festival worden, op een prachtig tropisch eiland beloofd met de bekendste modellen, de beste artiesten, culinair eten en mooie villa’s. Maar in plaats daarvan kregen de feestgangers smakeloze broodjes kaas en doorweekte kampeertenten. Het Fyre Festival was dé flop van 2017, en hiervoor worden nu onder anderen Kendall Jenner, Bella Hadid en Hailey Baldwin aangeklaagd.

Fraudeurs 

Lees ook: Waarom celebs massaal augurkensap drinken

Het festival was hét gesprek van de dag onder celebrities en influencers. Maar het bleek een aaneenschakeling van loze beloftes en de organisatoren namen uiteindelijk het hazenpad. Organisator Billy McFarland heeft er een zesjarige gevangenisstraf en een claim van 26 miljoen dollar aan overgehouden. Op Netflix is nu een documentaire te zien over het gigantische fiasco.

Supermodellen aangeklaagd

De rechter die de faillietverklaring van de organisatie begeleidt, gaf de advocaten in de zaak toestemming om betrokken influencers te dagvaarden omdat ze het frauduleuze festival zouden hebben gesponsord. Onder anderen supermodellen Bella Hadid, Kendall Jenner en Hailey Bieber hangt een serieuze boete boven het hoofd. 

Kendall Jenner

Vooral Kendall Jenner krijgt het voor de kiezen. In januari 2017 ontving zij $ 250.000 voor een gesponsorde post van het festival. Ze maakte daarbij alleen niet duidelijk dat het ging om een betaald bericht. Ze heeft de post inmiddels verwijderd en doet afstand van de drama rondom Fyre.

Beeld: BSR, Youtube

Laatste nieuws

Zie ook