De meest spraakmakende looks van Paris Haute Couture Week

Hier de meest spraakmakende outfits van Paris Haute Couture week op een rij.

Tijdens Paris Haute Couture Week showden modehuizen de nieuwe collecties voor het voorjaar. Zoals gewoonlijk verrasten merken als Chanel, Givenchy en Dior ons met de meest extravagante shows. Ook zagen we adembenemende creaties van Nederlandse designers als Iris van Herpen en Viktor&Rolf voorbij komen. We hebben de meest spraakmakende outfits van de couture week voor je onder elkaar gezet.

Iris van Herpen

Lees ook: Fans ongerust om broodmagere Céline Dion

Deze mystieke creatie uit de ‘Shift Souls’ collectie van de Nederlandse designer is geïnspireerd op mythologie en astrologie.

Valentino 

Supermodel Naomi Campbell was in deze pikante jurk het gesprek van de dag. op Instagram complimenteerden meer dan 400.000 mensen Valentino voor de prachtige creatie.

Balmain

Designer Olivier Rousteing gebruikte parels als inspiratie voor zijn collectie. Resultaat: modellen met reusachtige Balmain-parels om hun pols.

Chanel

Sluitstuk van een adembenemende haute couture show was deze spraakmakende ‘bruidsjurk’. Of eigenlijk: bruidsbadpak en bijpassende badmuts. Met een meterslange sluier, dat wel.

Christian Dior

De Dior haute couture show vond plaats in een heuse circustent in de tuin van Musée Rodin. Terwijl acrobaten indrukwekkende acts opvoerden, liepen modellen langs in klassiek-moderne outfits.

Givenchy

De collectie van modehuis Givenchy varieerde van elegant zwart-wit tot experimenteel en kleurrijk. Designer Clare Waight Keller liet zich onder andere inspireren door de klassieke Kate Middleton-strik.

Viktor&Rolf

 

Dutch designduo Viktor&Rolf ging viral met fantastische statementjurken. Modemensen konden geen genoeg krijgen van de opzichtige creaties, die inmiddels worden gebruikt als memes.

Beeld: BSR

Laatste nieuws