Artiesten steunen Chris Brown na #MeToo beschuldigingen

De zanger is beschuldigd van verkrachting van een 24-jarige Parisienne

Lees ook

Chris Brown werd afgelopen week opgepakt door de politie tijdens een bezoekje aan Parijs. De R&B-zanger zou samen met zijn bodyguard een Parisienne hebben verkracht. Onder anderen Nick Cannon en Justin Bieber nemen het voor hun collega op. 

Aanklacht

Lees ook: Mannen boycotten Gillette na #MeToo-reclame

Een 24-jarige vrouw beweert dat Brown haar samen met zijn bodyguard zou hebben verkracht in zijn hotelkamer, nadat de twee elkaar eerder die avond in een club hadden ontmoet. De politie pakte Chris Brown op, maar liet hem kort daarna weer vrij. Er loopt nog een onderzoek naar de zaak. 

Ontkenning

De zanger is woest en klaagt de vrouw aan voor laster. “Chris Brown is een vrij man. Hij weerspreekt de dingen waarvan hij beschuldigd is. Morgen dienen we een klacht in bij de aanklager in Parijs, over het feit dat hij in een kwaad daglicht is gezet,” aldus zijn advocaat. Op Instagram schrijft Brown: “Dit is niet waar, complete onzin. Nooit! Dit is zo respectloos tegenover mijn dochter en mijn familie en dit gaat tegen al mijn principes in.” Justin Bieber schiet hem te hulp op Instagram en schrijft onder de post: “Niemand kan jou wat maken.” Ook komiek Nick Cannon steunt hem en schrijft: “Blijf gefocust, koning.” 

Nóg een aanklacht

Dit is echter niet de enige zaak die momenteel tegen Chris Brown loopt. In dezelfde week werden harddrugs gevonden in zijn hotelkamer. Volgens zij advocaat heeft Brown hier niets mee te maken. Eén van zijn gasten zou de drugs, zonder medeweten van Brown, hebben meegebracht. 

Crimineel verleden

In het verleden maakte de zanger het al aardig bont. In 2009 werd hij aangehouden voor mishandeling van zijn toenmalige vriendin Rihanna. De zanger kreeg hiervoor een taakstraf en proeftijd. Toch ging hij hierna weer op de vuist met een fotograaf en bedreigde hij een vrouw met zijn vuurwapen. 

Bron: NU, Telegraaf | Beeld: BSR

 

 

Laatste nieuws

Zie ook