Prins Philip (97) kort na aanrijding weer op de weg, maar zonder gordel

Prins Phillip ligt onder vuur.

Prins Philip (97) kort na aanrijding weer op de weg, maar zonder gordel

De 97-jarige prins Philip, echtgenoot van queen Elizabeth, raakte afgelopen donderdag betrokken bij een auto-ongeluk. De Range Rover van de prins belandde op z'n kant, maar de prins bleef ongedeerd. De bestuurders van het andere voertuig liepen wel verwondingen op. Philip is intussen alweer terug op de weg, maar hij blijft onveilig rijden.

veiligheidsgordel

Lees ook: Meghan Markle onthult uitgerekende datum en vertelt over geslacht

The Sun deelde foto's van prins Philip, die zonder veiligheidsgordel in zijn auto zit. De politie in Norfolk zou de prins geen boete hebben gegeven, maar hem alleen gewaarschuwd hebben – iets wat voor veel kritiek en verontwaardiging zorgde. Een woordvoerder van de politie verklaart dat dit het normale protocol is. "De chauffeur heeft passende woorden van advies gekregen. Dat doen we altijd wanneer we beelden van dit soort overtredingen onder ogen krijgen."

Kritiek

De Britse bevolking neemt geen genoegen met deze verklaring en prins Philip krijgt heel wat te verduren op Twitter. Mensen snappen niet dat hij het in zijn hoofd heeft gehaald om opnieuw onveilig te rijden, zo kort na het auto-ongeluk. Ook de politie krijgt ondanks hun verklaring nog steeds veel kritiek.