Supersterren verwijderen massaal hun liedjes met R. Kelly

De zanger draagt een lange lijst met aanklachten over seksueel misbruik met zich mee.

Lees ook

Supersterren verwijderen massaal hun liedjes met rapper R. Kelly van streamingsdiensten. Onder anderen Lady Gaga en Céline Dion willen niets meer met de zanger te maken hebben, vanwege de lange lijst met aanklachten over seksueel misbruik die op zijn naam staat. 

Surviving R. Kelly

Lees ook: Willem Holleeder niet onder de indruk van Judas: ‘Ik ben in slaap gevallen’

Al 25 jaar duiken de meest verschrikkelijke beschuldigingen tegen de 52-jarige zanger op, maar pas toen de documentaire Surviving R. Kelly uitkwam, nam de staat het serieus. Justitie in Georgia doet momenteel strafrechtelijk onderzoek naar de zanger.

In de zesdelige documentaire spraken de makers zo’n vijftig mensen over R. Kelly. Hij wordt door een groot aantal vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik, machtsmisbruik en seks met minderjarigen. Zo trouwde hij toen hij 25 was op illegale wijze met zijn 15-jarige R&B collega Aaliyah. En zijn eigen dochter omschrijft hem als een ‘monster’ en noemt hem een ‘vreselijke vader’.

Boycot

Steeds meer sterren tonen hun support aan R. Kelly’s slachtoffers. Lady Gaga verwijdert haar duet met hem van de streamingdiensten. De zangeres heeft in het verleden zelf te maken gehad met seksueel misbruik. “Ik sta voor 1000 procent achter deze vrouwen. Ik geloof ze en weet dat ze pijn hebben. Hun stem moet gehoord worden en serieus genomen worden,” aldus Gaga.

Ook Céline Dion laat weten dat ze het nummer I’m Your Angel dat ze met R. Kelly maakte, zal verwijderen.

Concert Amsterdam

De documentaire lijkt flink effect te hebben. Naast de sterren die afstand doen van R. Kelly, protesteert Nederland nu tegen zijn komst naar Amsterdam. Al ruim 800 mensen hebben een petitie getekend tegen zijn optreden op 20 april in The Box. Het concert is deel van zijn Europese King of R&B Tour.

Bron: Ad, Telegraaf, Mirror UK | Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook