Dit carrière advies van Jennifer Lopez maakt je dag een stuk beter

J.Lo doet een boekje open over haar succes.

Lees ook

Zingen, acteren, dansen, modeontwerpen: Jennifer Lopez does it all, en ze is er ook nog eens razend succesvol in. Dus als iemand carrière-advies kan geven, is zij het wel. Vanessa Hudgens, haar co-star in de film Second Act, doet een boekje open over alles wat ze van J.Lo heeft geleerd tijdens de opnames. En het zijn adviezen waar wij ook wat aan hebben. Thanks Vanessa!

Advies

Lees ook: Deze 4 carrièrelessen zijn hét geheim naar succes

J.Lo’s supertip: “Wanneer je niet tevreden bent met je carrière, kijk dan naar degene die jouw droombaan heeft en doe dat na,” herinnert Vanessa zich. “Jennifer zweerde bij de regel ‘Om dat te doen, moet je eerst dit doen’.”

Oplichterssyndroom 

Lopez is altijd open geweest over de ups en downs van haar carrière. Zo heeft ze laatst bekendgemaakt dat ze lang heeft geleden aan oplichterssyndroom: een term die wordt gebruikt voor mensen die denken dat ze hun succes niet verdienen, ondanks al hun geweldige prestaties. 

J.Lo’s verhaal

“Ik laat de meningen van anderen mezelf niet definiëren,” aldus Lopez. “Het heeft lang geduurd tot ik dat kon, omdat ik me aan het begin van mijn carrière veel aantrok van wat anderen over me zeiden. Hierdoor ging ik me echt slecht voelen over mezelf.”

“Toen mijn eerste album op nummer één stond en mijn eerste film ook nog succesvol was, voelde ik me geweldig. Maar, toen iedereen zei: ‘Ze kan niet zingen of dansen, ze is alleen maar succesvol omdat ze mooi is’, begon ik ze te geloven. Dat heeft me heel lang pijn gedaan.”

“Ondanks de pijn bleef ik gewoon doorgaan. Ik kon het gewoon niet toestaan om die vreselijke gedachten van mensen mij te laten definiëren. Ik zei tegen mezelf: ‘Nee. Ik ga nóg een nummer maken, ik ga nóg een nieuw album maken, ik ga nóg een film maken. Ik ben een geweldige actrice, ik ben een geweldige zangeres, ik ben een geweldige danseres. Ik blijf doorgaan.’ En dat is wat het ‘m deed.”

Bron: Marie Claire UK | Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook