Beyoncé en Jay Z dagen hun fans uit veganistisch te worden

Volgens Bey is veganisme niet alleen gezond voor jezelf, maar ook nog eens goed voor de planeet.

Lees ook

In het nieuwe boek van befaamd auteur en personal trainer Marco Borges, ‘Green Print: Plant Based Diet, Best Body, Beter World’, komen Beyoncé en manlief Jay-Z aan het woord. In het boek roepen zij hun fans op veganistisch te worden.

Challenge

Lees ook: Bij deze thriftshops en vintage kleding events wil jij per direct gaan shoppen

Al eerder werd de levensstijl gepromoot door Queen B. In 2013 begon ze aan een veganistisch dieet om zich lichamelijk voor te bereiden op haar Coachella optreden. Als Beyoncé’s personal trainer introduceerde Marco Borges haar destijds aan een ‘vegan challenge’ van 22 dagen. Nu brengt Borges een nieuw lifestyle boek uit en geeft het woord aan Beyoncé en haar man.

The Greenprint

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met alcohol drinken

Het beroemde koppel beweert dat veganisme niet alleen een gezonde levensstijl is, maar dat het ook nog eens goed is voor het milieu. “Wij hebben allemaal de verantwoordelijkheid om op te komen voor onze gezondheid en de toekomst van de planeet. Laten we samen opstaan. Laten we de waarheid delen. Laten we van deze missie een beweging maken. Laten wij ‘The Greenprint’ worden.”

Kleine stappen

Het stel verwacht echter niet dat iedereen meteen 24/7 veganistisch zal gaan eten. Ze moedigen fans gewoon aan om langzamerhand steeds meer op planten gebaseerde producten te eten. Hun oproep lijkt te werken, volgens The Guardian zijn recordaantallen mensen begonnen met de vegan challenge. In totaal zijn er meer dan 250.000 mensen in 193 landen die het nieuwe jaar zonder dierlijke producten beginnen.  

Bron: The Guardian, NME | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook