Pas op! Mensen met dit beroep gaan het vaakst vreemd tijdens kerstborrels

Dit beroep kwam het slechtst uit verf.

Lees ook

Het is bijna kerst! Dat betekent dat deze week volgepland staat met kerstborrels. Met je vriend, je sportclub en… Je werk. The Sun on Sunday heeft onderzoek gedaan naar vreemdgaan tijdens kerstborrels op het werk. En dit beroep kwam het slechtst uit verf.

Onderzoek

Lees ook: Met deze 10 originele vragen maak je een kerstdiner nóg gezelliger

Er werden 2000 mensen ondervraagd, en wat bleek? In totaal gaf 39 procent van de deelnemers toe het na een paar drankjes wel eens iets te gezellig te hebben gehad met een collega. Maar liefst 55 procent van de buschauffeurs reed een scheve schaats met een collega tijdens een kerstborrel. Daarmee staan ze op nummer één in het lijstje van vreemdgaande beroepsgroepen. Ook obers blijken niet altijd te vertrouwen: 48 procent geeft toe zich op een collega te storten tijdens de kerstborrel.

Het meest schokkend? Veel mensen zien vreemdgaan tijdens een kerstborrel niet als vreemdgaan. “Al het personeel komt samen, er is veel alcohol in het spel en verlangens die misschien het hele jaar onderdrukt zijn, kunnen op dat moment naar buiten komen”, aldus seksuoloog Mike Lousada. “Het lijkt bijna alsof alcohol en de kerstborrel samen een soort vrijbrief vormen.”

Dit is de volledige top 12:

 1. Buschauffeurs
 2. Obers
 3. Loodgieters, bestuurders bestelbussen
 4. Agenten, receptionisten, managers 
 5. IT-medewerkers, timmermannen
 6. Winkelmedewerkers
 7. Bankiers, leraren
 8. Accountants
 9. Secretarissen
 10. Brandweermannen
 11. Electriciens, doktoren
 12. Verpleegkundigen, bouwvakkers

Bron: Grazia | Beeld: 

Laatste nieuws

Zie ook