Wauw! Zoveel calorieën verbrand je dus tijdens een festival

Enne, zullen we je dan ook meteen de allerleukste feestjes tippen?
  • Lifestyle
  • Redactie Marie Claire
Wauw! Zoveel calorieën verbrand je dus tijdens een festival

Hoewel het festivalseizoen officieel afgelopen is, wil dat niet zeggen dat er de komende tijd geen leuke feestjes op de planning staan. Grote kans dus dat je agenda volstroomt met de allerleukste feesten en dan hebben we het nog niet eens over alle Oud & Nieuw party’s; zolang je maar lekker los kunt gaan op de deuntjes van je favoriete dj's. Maarre, wist je ook dat dat een heel goede work-out is? Want tijdens zo’n hele avond, verbrand je heel wat calorieën. Online magazine Elite Daily zocht uit hoeveel het er zijn per activiteit. Als dát geen goede reden is om de kou te trotseren en alle festivals af te gaan, weten wij het ook niet meer ;)! 

Komt-ie

- shuffelen: 316 calorieën per uur 
- sprinten naar het andere podium (of naar de bar): 700 calorieën per uur 
- twerken: 390 calorieën per uur 
- iemand anders op je schouders tillen: 408 calorieën per uur 
- op je tenen staan: 204 calorieën per uur 
- op en neer springen: 625 calorieën per uur 
- wandelen: 286 calorieën per uur

Enne, zullen we je dan ook meteen 3 feestjes tippen die je absoluut niet mag missen?

Lees ook: Dé 3 vlugge feestlooks waar beautybloggers bij zweren

Valhalla Festival 2018
Valhalla Festival is al jaren een begrip in de house en techno scene in de RAI Amsterdam, waar het nachtcircus-decor minstens zo indrukwekkend is als de fantastische line-up. Dit jaar wordt het festival echter in een nieuw jasje gestoken. Anders dan voorgaande edities programmeert de organisatie niet alleen de muziekstijlen als house-, techno- en bigroom maar hier is nu ook hip-hop/urban aan toegevoegd. Zo staan grootheden als Oliver Heldens en Colin Benders nu naast onder anderen Lil' Kleine, Boekoe Sam en Broederliefde.

Waar: Amsterdam RAI
Wanneer: 22 december 2018
Hoe laat: 22:30 – 07:00
Bestel hier de allerlaatste tickets

Mystic Winter Garden 2019
Het sprookjesachtige Mystic Garden Festival was deze zomer stijf uitverkocht en tijdens ADE werd geen uitzondering gemaakt. Mystic Winter Garden kon dus niet uit blijven. De naam zegt het misschien al. Het dancefestival bestaat uit sprookjesachtige acts en betoverende muziekoptredens van verschillende artiesten. Het belooft weer een spektakel te worden.

Waar: Thuishaven
Wanneer: 2 februari 2019
Hoe laat: 13:00 – 23:00
Bestel hier de allerlaatste tickets óf hou TicketSwap goed in de gaten! 

Overwinteren Festival
Fan van après ski’s? Dan is dit festival jou op het lijf geschreven. Overwinteren Festival is namelijk een gloednieuw muziekfestival dat naar Amsterdam komt, waarvan de line-up is samengesteld in samenwerking met een paar van de grootste labels en promoters van het land. De volledige line-up is inmiddels al bekendgemaakt. Onder meer Apollonia, Archie Hamilton, Lauren Lo Song, Doppelgang, Happy Feelings, Kris Kross Amsterdam, Tabitha, Jonna Fraser en Geza Weisz zullen te zien zijn verspreid over tien area's. 

Naast de fijne line-up zijn er ook genoeg fijne activiteiten te doen en is het dé manier om de winter te omarmen. Denk aan winterse mini-markten, heerlijk warm eten en drinken, en natuurlijk muziek vanaf de stages in igloo's en chalets, waarna je zou willen dat de winter een hele jaar lang duurt. 

Beeld: Persbeeld, iStock, Bron: Elite Daily