Vivienne Westwood ontvangt Award for Positive Change

Nog voordat de negatieve invloed van de fast-fashionindustrie een hot topic was, zette ontwerpster Vivienne Westwood zich al in voor het milieu.

Lees ook

Nog voordat de negatieve invloed van de fast-fashionindustrie een hot topic was, zette ontwerpster Vivienne Westwood zich al in voor het milieu. Mede door haar is de mode-industrie tot een keerpunt gekomen en zien we steeds meer milieuvriendelijke modemerken. Haar inzet blijft niet onopgemerkt, want 10 december zal de Britse designer de Swarovski Award for Positive Change ontvangen tijdens The Fashion Awards 2018.

Swarovski Award for Positive Change

Lees ook: Dit zijn de populairste fashion-items van 2018

De Swarovski Award for Positive Change wordt uitgereikt aan mensen die een positieve impact hebben gehad op de maatschappij of op het milieu. Eerdere winnaars zijn niet de minsten. In 2017 ging Maria Grazia Chiuri, creative director bij Dior, er met de prijs vandoor en in 2016 won Franca Sozzani, voormalig hoofdredacteur van Vogue Italië, de titel. Een mooi rijtje om tussen te staan!

Westwoods prestaties

Lees ook: Gaat dat zien: Chanel pop-up store in Amsterdam

Dat Westwood verder kijkt dan alleen stijlvolle kleding, is zacht uitgedrukt. De Britse designer heeft campagne gevoerd voor verschillende goede doelen, waaronder Cool Earth, Amnesty International, War Child, Friends of the Earth en de Environmental Justice Foundation. Sinds 2010 werkt haar merk samen met de Verenigde Naties om tassen van gerecyclede materialen te maken. De winst schenkt ze aan duizenden vrouwen in Afrikaanse gemeenschappen, die door haar initiatief een goed maandelijks inkomen krijgen.

Vivienne Westwood x Burberry

Het is een spannende maand voor de designer. Naast de belangrijke nominatie lanceert ze ook haar kledingcollectie in samenwerking met Burberry en haar echtgenoot Andreas Kronthaler. We zien of course kleding met de iconische Burberry-print, maar ook platformschoenen, baretten en een oversized T-shirt met een handgescherven boodschap van Westwood herself. Vier items uit de collectie worden geveild, en de opbrengst daarvan gaat naar liefdadigheidsorganisatie Cool Earth. Deze organisatie zet zich in voor regenwouden en het klimaat. Goed bezig, Vivienne!

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Burberry (@burberry) op

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Burberry (@burberry) op

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Burberry (@burberry) op

Bron: Vogue UK | Beeld: Instagram, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook