Zó vaak moet je dus douchen per week

En het is niet wat je verwacht.

Lees ook

De winter gaat bijna van start en de temperaturen zitten ons niet bepaald mee. Na een gure dag springen we meestal onder een heerlijk hete douche om op te wamen. Hoe verleidelijk het ook is om dit tot een dagelijks ritueel te maken, je kunt zo’n douchebeurt toch beter overslaan.

Uitgedroogde huid

Lees ook: Kun je je tanden het best voor of na het ontbijt poetsen?

Douchen zorgt ervoor dat al het zweet, vuil, oliën en de dode huidcellen van je huid worden gespoeld. Na een fanatieke sportsessie of een lange dag in de stadslucht is het natuurlijk belangrijk dat je je huid goed schoonmaakt om zo puistjes en andere onzuiverheden te voorkomen. Maar, door onnodig vaak te douchen spoel je te veel huideigen-oliën weg, waardoor je huid kan uitdrogen.

Woonomgeving

En nu is de vraag: wanneer weet je dan of het tijd is voor een douchebeurt? Het antwoord verschilt per woonomgeving. Woon je in een vochtig klimaat? Dan is het wel verstandig om dagelijks te douchen. Zo was je al de bacteriën weg en blijft je huid lekker schoon.

In Nederland kennen we meestal een drogere lucht. Als je dan elke dag doucht, wordt je huid droog en geïrriteerd. Dermatoloog Nasa Elbuluk adviseert om om de dag een douche te nemen. Zo blijft je huid goed gehydrateerd, maar toch schoon.

Bron: Glamour | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook