Deze sport geeft niet alleen je gezondheid een boost, maar ook je carrière

Deze sport brengt maar liefst vijf carrierevoordelen met zich mee.

Yoga doet wonderen voor je gezondheid. De sport verbetert je bloedcirculatie en lichaamshouding én versterkt je botten en spieren. Alsof dit nog niet genoeg redenen zijn om je te wagen aan een yogales, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Phoenix dat de sport ook je carrière enorm vooruithelpt. Dit zijn de vijf carrièrevoordelen die yoga met zich meebrengt.

Meer zelfvertrouwen

Lees ook: Dit zegt je plaats in het gezin over jouw carrière

Ten eerste geeft yoga je zelfvertrouwen een boost. In tegendeel tot andere sporten, waarbij je de druk kunt voelen om je te bewijzen, focus je met yoga op jezelf. Volgens yogi Eva Daeleman zorg je beter voor je lichaam, waardoor je meer eigenwaarde ontwikkelt. En daardoor durf je ook autonomer te handelen op de werkvloer.

Je ontdekt talenten en leert je grenzen kennen

Volgens Daeleman ben je door yoga eerlijker tegen jezelf en leer je hierdoor grenzen stellen. Je merkt beter wanneer je behoefte hebt aan pauze, waardoor je je energie spaart voor andere belangrijke zaken en je sterke kanten kunt ontdekken “Ik merkte dat ik mijn levensstijl, waar ik voorheen veel waarde aan hechtte, niet meer zo tof vond. Yoga heeft me helpen erkennen dat ik eigenlijk iets anders uit het leven wilde halen”, zegt Daeleman.

Yoga verbetert je communicatieskills

Daeleman vertelt dat ze plots besefte dat ze veel bewijsdrang heeft en een doemdenker is. Nu ze dit weet, gaat ze er in het dagelijks leven bewuster mee om. “You create what you attract. Door stil te staan bij zaken die je gelukkig maken, krijg je een positieve mindset en komen positieve kansen sneller op je af.” Door die positieve mindset zul je ook merken dat communiceren een stuk makkelijker gaat en dat je betere relaties opbouwt met je collega’s.

Dankzij yoga stap je uit je comfortzone

Mensen die aan yoga doen, durven op kantoor meer risico’s te nemen om hun ambities waar te maken. Tijdens yoga word je namelijk geconfronteerd met je ambities en verlangens. “Als je elke week opnieuw aan jouw droom denkt, denk je misschien na verloop van tijd, fuck it, ik moet stoppen met mijmeren en actie ondernemen”, aldus Daeleman.

Yoga vermindert stress

Bij yoga leer je technieken die je te allen tijde tot rust zullen brengen. Volgens Daeleman kun je door simpelweg diep adem te halen je hersenen kalmeren. “Je ontwikkelt de reflex om eens diep in en uit te ademen wanneer je als een gestreste kip rondloopt.” Daarnaast, vertelt Eva, zijn er bepaalde yoga-houdingen die zorgen dat de spanning uit je spieren verdwijnt, waardoor je fysiek minder stress ervaart.

Bron: HLN | Beeld: Getty Images

 

Laatste nieuws