Kun je je tanden het best voor of na het ontbijt poetsen?

Don't shoot the messenger, maar dat doe je dus helemaal fout.

Lees ook

Ontbijten en dan je tanden poetsen. Dat lijkt logisch en dat doen de meesten dan ook. Don’t shoot the messenger, maar dat doe je dus helemaal fout.

Voor of na

Juist ja, je hoort je tanden dus vóór het ontbijt te poetsen. We weten het; het klinkt zo onlogisch. Want na het eten poetsen, zorgt ervoor dat alle bacteriën van jouw net opgepeuzelde yoghurtje met cruesli verdwijnen. Het enige probleem is dat je er ook veel schade mee aanricht.

Advies

Lees ook: Dit gebeurt er als je gaat slapen zonder je tanden te poetsen en je make-up eraf te halen

Poets je je tanden na het eten of drinken van dingen die suiker of zuur bevatten (fruit, sap en alle andere dingen die je ’s ochtends eet), dan beschadig je je tanden. Je tanden hebben namelijk tijd nodig om het glazuur te herstellen. Maar als jij er dan met een harde borstel overheen wrijft, is dit niet mogelijk en beschadigt je glazuur alleen maar meer. Advies van de tandarts: “Poets je tanden voordat je eet en gebruik na je ontbijt mondwater om toch fris te zijn.”

Komt het er bij jou echt niet in en blijf je eigenwijs je tanden na het ontbijt poetsen? Zorg er dan voor dat je minimaal 30 minuten wacht na het eten.

Bron: Happy In Shape l Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook