Het verhaal achter Sophia Loren’s iconische ‘side-eye’ naar Jayne Mansfield onthuld

Eindelijk weten we het!

Lees ook

De Italiaanse Sophia Loren (84), geboren als Sofia Villani Scicolone, won in 1962 een Academy Award voor haar hoofdrol in het Italiaans-Duitse oorlogsdrama La Ciociara en behoort tot ’s werelds beroemdste actrices. Sophia legt eindelijk de bekende side-eye foto uit, waar ze erg shady naar collega-actrice Jayne Mansfield kijkt.

Borsten 

Lees ook: Ophef over Karl Lagerfeld’s verslonsde uiterlijk

Paramount had in 1957 speciaal voor mij een feestje georganiseerd. Iedereen uit de filmwereld was daar, het was geweldig. Toen kwam Jayne Mansfield binnen, als laatste”, vertelt Sophia aan Entertainment Weekly. “Ze liep naar mijn tafel. Ze wist dat iedereen naar haar aan het kijken was. Vervolgens ging ze zitten. Luister, kijk naar de foto. Waar zijn mijn ogen? Ik was naar haar tepels aan het staren omdat ik bang was dat ze bijna op mijn bord zouden vallen. In mijn gezicht kun je de angst zien. Ik was zo bang dat alles in haar jurk – BOOM – eruit zou vallen en vervolgens alles op tafel zou omvallen”. 

Iconisch

De foto is vandaag de dag nog steeds iconisch. Sophia vertelt dat er nog steeds aan haar gevraagd wordt of ze haar handtekening op de foto wil zetten. Uit respect voor de overleden Jayne doet ze dit niet.

 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Cherie Balch (@shrimptoncouture) op

Bron: Instagram, Vanity Fair l Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook