Romy Boomsma is helemaal klaar met kritiek op moederschap

Ze krijgt in een column, geschreven door Anna Nagtzaam (71), veel kritiek over zich heen.

Romy Boomsma is helemaal klaar met kritiek op moederschap

Romy Boomsma (28), de vrouw van Arie Boomsma, is fulltime moeder en inspireert mede-mama's op Instagram door haar lifestyle te delen. Ze ontvangt in een column, geschreven door Anna Nagtzaam (71), veel kritiek op haar vorm van moederschap. Zo schrijft de columnist dat ze 'heel pissig van mevrouw Boomsma wordt'. Romy deelt op haar Instagram de column, "Selfies maken met je baby aan de borst? Dat is geen moederschap", en is er helemaal klaar mee.

Onderuit halen

"Een van de dingen die ik nooit zal begrijpen is het afgeven en onderuit proberen te halen van andere vrouwen", begint Romy. "Door de zichtbaarheid van social media wordt er ineens gedaan alsof het iets is wat er nou eenmaal bijhoort, terwijl het in wezen weinig anders is dan pesten, maar dan online. Kritiek is prima, een andere mening delen ook maar op de man (vrouw) af iemand onderuit proberen te halen om je eigen gelijk door te drammen vind ik zwak."

Eigen ervaring delen

Lees ook: Whitney Port goudeerlijk over moederschap

"Blijkbaar begeef ik me op de radar bij een groep vrouwen die zichzelf feministes noemen, maar eigenlijk vooral strijden voor hun eigen gelijk. Dat feminisme draait om het kunnen maken van eigen keuzes als vrouw is iets dat schijnbaar aan ze voorbijgaat. Ik kan geen levens van anderen delen, ervaringen die ik niet heb of onderwerpen aansnijden waar ik persoonlijk geen raakvlakken mee heb. Wat ik wel kan doen is mijn ervaring delen, als fulltime moeder. En dan niet in een jaren ‘50 schortje achter een aanrecht. Ik hou niet eens van koken." Romy's tekst maakt veel tongen los: onder de honderden reacties krijgt ze veel steun.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma (@romyboomsma) op

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma (@romyboomsma) op

Beeld: Instagram