Bewezen: chocola doet wonderen voor je sexleven

Nóg een excuus om thuis te komen met vijf repen chocola.
  • Lifestyle
  • Redactie Marie Claire
Bewezen: chocola doet wonderen voor je sexleven

Je staat er misschien niet bij stil, maar eten heeft een grote invloed op je sexleven. Sommige producten geven je libido een enorme boost en van andere kun je beter afblijven voor een vrijpartij…

Wondermiddel

Lees ook: Bewezen: in deze maand heb je de meeste sex

Uit onderzoek is gebleken dat pure chocola wonderen doet voor je libido. Cacao stimuleert de doorbloeding en dit speelt een belangrijke rol bij seksuele opwinding. Met een goede doorbloeding in je vagina, krijg je nog meer gevoel en sensatie bij de sex. Dus op naar de supermarkt om chocola in te slaan!

En het wordt nog beter; als je rode wijn drinkt, neemt de zin in sex nóg meer toe. Onderzoekers vonden een verband tussen seksueel verlangen en het drinken van rode wijn. Ook mooi meegenomen is dat rode wijn voordelig is voor de hartgezondheid. Drink echter niet te veel tijdens je date, je wilt natuurlijk niet dronken zijn wanneer je het bed induikt met je partner.

Boosdoener

Lees ook: Wait what? Netflix blijkt enorme dooddoener voor relatie

Als je opzoek bent naar een hoger libido, blijf dan uit de buurt van koolhydraten. Van vettig eten als patat, pasta en ander fastfood, voel je je vol en dat maakt je moe. Zo heb je minder zin in sex en meer in slaap. Blijf ook af van frisdrank en champagne. De bubbels zorgen voor een opgeblazen gevoel en dit kun je niet gebruiken tussen de lakens.

Bron: NSMBL | Beeld: Getty Images