TEDxAmsterdamWomen komt eraan! Hier lees je waarom je erheen wilt

TEDxAmsterdamWomen organiseerde vrijdag Pitch Night, als aanloop naar het grote event op 6 december.

Lees ook

TEDxAmsterdamWomen organiseerde vrijdag Pitch Night, als aanloop naar het grote event op 6 december. Thema: ‘Bridging the Gap’. Tien vrouwen kregen drie minuten om het publiek omver te blazen.

Bridging the Gap

Amsterdam, vrijdagavond. In The Soho House in Amsterdam bruist het van de leuke, inspirerende vrouwen voor de allereerste Pitch Night van TEDxAmsterdamWomen. Onder het motto Bridging the Gap wordt er gesproken over de genderkloof in steden (Dr. Yamini J. Singh), empowerment en zelfwaardering onder meisjes (Jessica Gyasi), inclusiviteit in het sociale debat (Lisa Hu – vorige week net niet de winnaar van de Marie Claire Smart Sustainable Sisley Award) en andere thema’s die vrouwen – en mannen – in deze tijd bezighouden. Het gevoel van saamhorigheid wordt per spreker groter en aan het eind van de avond wordt bekendgemaakt welke twee sprekers hun idee mogen presenteren tijdens TEDxAmsterdamWomen op 6 december.

We spraken Marian Spier, oprichter TEDxAmsterdamWomen, businessconsultant en spreker.

Jij zit in de jury van Pitch Night, kun je uitleggen waarom dit een mooie toevoeging is aan TEDxAmsterdamWomen?
Het sprekersteam doet ieder jaar veel onderzoek naar sprekers voor het TEDxAmsterdamWomen event, maar dat betekent niet dat we iedereen kennen. Bijna dagelijks ontvang ik mails met vragen van vrouwen die mij vertellen dat zij een inspirerend verhaal hebben dat ze graag willen delen op het podium van TEDxAmsterdamWomen. Helaas hebben wij maar plek voor ca. tien sprekers, daarom kwamen we met het idee om dit jaar een pitch night te organiseren. Meer dan honderd vrouwen en mannen hebben hierop gereageerd. Wij willen meer ruimte geven aan andere sprekers, die wij niet kennen of wiens stem nog niet gehoord is.

Heb je tips voor hoe je met succes je idee pitcht?
1. Voorbereiding is het allerbelangrijkst. Neem daar de tijd voor, schrijf en herschrijf en oefen je verhaal – voor de spiegel, voor je vrienden, of kennissen.
2. Zorg ervoor dat jouw verhaal in drie zinnen te vertellen is en dat je moeder het ook snapt. Als je dat niet kunt, zou ik zeggen: terug naar de tekentafel totdat het lukt.
3. Met name bij een TEDtalk is het belangrijk dat je sterk begint en sterk eindigt. Dat kan door middel van beeld, een metafoor, een verhaal, of een vraag. Grapjes zou ik niet doen, tenzij je heel goed bent in het moppen tappen.

Tijdens TEDxAmsterdamWomen komen onder anderen paralympisch kampioen Bibian Mentel, pedagoge Minchenu Maduro én Pitch Night-winnaars Dr. Yamini J. Singh en Jessica Gyasi spreken. TEDxAmsterdamWomen vindt plaats op 6 december in het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Er zijn nog kaarten. https://www.tedxamsterdamwomen.nl

Beeld: Els Danquah en Aygin Kolaei

Laatste nieuws

Zie ook