Zoé test: de Juice Brothers juice cleanse

Benieuwd naar het resultaat?

Lees ook

Marie Claire’s Zoé ging de uitdaging aan: een detox. Vijf dagen lang dronk ze alleen sapjes van Juice Brothers, om haar lichaam te resetten. Benieuwd naar haar ervaring? Lees mee.

 

Juice Brothers Admiraal de Ruijterweg

Nieuw begin

“Ik heb de hele zomer met kaasstengels en wijn op terrasjes gezeten en ben net terug van een vakantie waar niet op calorieën werd gelet. Dat is aan mijn lichaam te merken. Niet alleen in kilo’s, maar ook voel ik me meer opgeblazen en sneller moe. Voor mij het perfecte moment om niet pas in januari, maar gewoon meteen gezonder te gaan leven. Omdat doorzettingsvermogen als het op gezonde voeding aankomt niet voor mij is weggelegd, leek een detox mij wel wat. Niet om in korte tijd snel af te vallen, maar als start van mijn nieuwe, gezonde lifestyle. Een detox zou je lichaam namelijk verrijken met vitamines en mineralen en zijn verteringssysteem tijd geven om tot rust te komen. Door tijdelijk alleen maar groente- en fruitsappen tot je te nemen, wordt je lichaam vrij gemaakt van giftige stoffen en herstart.”

“Ik heb gekozen voor een cleanse van Juice Brothers. Er waren drie opties: Deep, Deeper en Deepest. Ik ben voor de middelste gegaan, de Deeper cleanse, voor vijf dagen. De voorbereiding, waarbij ik een paar dagen van tevoren moest beginnen mijn normale voedingspatroon geleidelijk aan af te bouwen, heb ik overgeslagen. Dit omdat ik nog wat etentjes op de planning had staan. Niet heel handig, maar het was helaas niet anders.”

Met een grote zak vol sapjes vertrok ik weer

Detox

“Iedere dag begon ik met een gembershot. Ik zal niet liegen: de eerste keer was best intens. Als je eenmaal weet wat je kunt verwachten, is het prima te doen. Zeker als je weet wat de voordelen zijn: het is goed voor je weerstand en helpt je lichaam zich te ontdoen van gifstoffen. Daarnaast dronk ik elke dag zes sapjes van 420 ml. Het resultaat daarvan? Veel naar de wc, dus houdt daar rekening mee. Maar ook mijn buik was na de eerste dag al minder opgeblazen. De honger viel me erg mee. De eerste twee dagen had ik rond een uurtje of vier en ’s avonds in bed wel een beetje trek, maar loste dat op door vroeg naar bed te gaan – wat ik sowieso aanraad, omdat je vanzelfsprekend minder energie hebt. Vanaf dag drie had ik eigenlijk nergens meer last van en ging het mij gemakkelijk af; toen heb ik zelfs gewoon gesport. Dit had ik nooit verwacht! Ik riep altijd dat op sapjes leven niks voor mij was, maar dat neem ik nu terug. Ik vond ze oprecht lekker (had ik ook niet verwacht) en vond het stiekem ook heerlijk om niet te hoeven koken, of na te denken over boodschappen doen.”

Ik ging voor Deeper

Positief verbaasd

“Mijn favoriete sapjes? Dragons Breath met peer, appel, wortel, grapefruit, biet, citroen, gember en Easy Going met appel, komkommer, spinazie, selderij, boerenkool, limoen. Ook de Vanilla Sky, bestaande uit amandelmelk, kokosbloesemsuiker, vanillepoeder, himalaya zout was aan het einde van iedere dag echt een toetje. De groene sapjes hebben mij positief verrast, omdat ik altijd dacht dat ik die niet lekker zou vinden.”

“Na de detox ben ik weer rustig begonnen met lichte maaltijden zoals salades en soepen. En dat zal ik in de winter blijven aanvullen met sapjes, om zo genoeg vitamines binnen te krijgen. De kunst is natuurlijk om mijn gezonde leventje in ieder geval tot aan het kerstdiner vol te houden. Enne, wie weet begin ik het nieuwe jaar dan weer met een detox!”

Meer informatie over de verschillende juice cleanses van Juice Brothers vind je hier.

Mijn favoriete sapje

 

Laatste nieuws

Zie ook