Dit zijn ze: dé health tips waar Victoria’s Secret angels bij zweren

A-list celebrity trainer Ross Bateman deelt zijn tips.

Lees ook

Gisteren hebben we kunnen genieten van de Victoria’s Secret Fashion Show. De modellen hebben zich maandenlang moeten voorbereiden op deze avond. Negen kilo zware vleugels dragen en er topfit uitzien is niet niks en vergt veel trainingen. Russ Bateman is de trainer van de angels en vertelt ons de tips die hij de modellen meegeeft, want ook wij kunnen er wat van leren.

Tip 1: slaap meer

Lees ook: Dit waren de hoogtepunten van de Victoria’s Secret Fashion Show

 Je hebt het waarschijnlijk al eens gehoord en nu ga je het weer horen: sleep is key. “Het eerste wat ik de modellen vraag, is of ze wel genoeg slapen. Na een dag sporten heeft je lichaam veel slaap nodig om te herstellen. Slaap je te weinig? Dan verhoogt je cortisol, een hormoon dat lichamelijke activiteit en vetverbrandingsprocessen onderdrukt. Ook krijg je hierdoor veel honger”, vertelt Russ.

Tip 2: eet niet minder, maar beter

“Het is beter om te zeggen ‘Ik wil groenten bij mijn maaltijd’ dan ‘Ik zal geen koolhydraten binnenkrijgen bij mijn maaltijd’. Ook is het belangrijk om aan het eind van de week iets lekkers te eten. De olifant beweegt namelijk niet zonder beloning!”

Tip 3: heb meer sex

Volgens Russ zal veel sex je immuunsysteem verbeteren en stress verminderen. “Een vrouwelijk orgasme verdubbelt je verdraagzaamheid voor pijn. Dit is natuurlijk gunstig voor in de sportschool.”

Tip 4: doe afwisselende trainingen

“Houd je training spannend en switch it up. Dit is goed voor zowel je lichaam als je hersenen. Wanneer je alsmaar hetzelfde doet, gaan je hersenen zich vervelen. Als je hersenen zich vervelen, zal je lichaam dit ook doen.”

Tip 5: ga lekker naar buiten

Russ vindt dat je je televisie moet weggooien en meer moet lezen. “Besteed ook minder tijd aan je telefoon en beantwoord je e-mails eenmaal per dag. Je verdwaalt in een wereld gebaseerd op groepsdruk en concurrerende opschepperij. Leg je telefoon weg en houd oogcontact tijdens een gesprek.”

Tip 6: neem afstand van je ex

“Negativiteit en instabiliteit kan je niet gebruiken. Als je relatie eindigde, eindigde het met een reden (of vier) en nu is het tijd om op jezelf te focussen. Hetzelfde geldt voor onbetrouwbare vrienden.” Volgens Russ zit er namelijk een verschil tussen sociaal selectief en antisociaal zijn.

Bron: Glamour | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook