De waarheid achter prins Charles: workaholic of familieman?

Het Britse koningshuis doet een boekje open over prins Charles.

Lees ook

Op 14 november wordt prins Charles 70 jaar. In een documentaire ter ere van deze verjaardag, vertelt zijn familie openhartig over de troonopvolger en laten ze zich uit over de slechte eigenschap die de prins heeft als vader en opa.

Prins Charles

Lees ook: Aan deze regels moet Meghan Markle zich houden tijdens haar zwangerschap

Koning George VI overleed op erg jonge leeftijd, waardoor Elizabeth de troon overnam. Destijds was Elizabeth 27 jaar, haar zoon Charles is dus al sinds zijn vierde troonopvolger. Zijn familie ziet hem als een gedisciplineerde, hardwerkende man die wacht tot hij zijn taak als koning kan vervullen. Zijn tijdrovende werk combineren met zijn taken als opa, gaat hem niet altijd even goed af.

Work-a-holic

Lees ook: Om deze schoenen hadden de prinsessen van York een grote ruzie

In de documentaire laat prins William weten dat hij het erg jammer vindt dat zijn vader weinig tijd spendeert met de kleinkinderen. Omdat hij zo toegewijd is aan zijn werk, neigt hij zijn familie wel eens te vergeten. “Charles dineert vaak abnormaal laat omdat hij zo lang overwerkt. Na het eten gaat hij dan weer naar zijn bureau tot hij in slaap valt, om vervolgens verward wakker te worden met een stuk papier aan zijn gezicht”, grapt prins Harry. William is het hiermee eens en zegt: “Hij heeft geweldige discipline, maar toch frustreert dat me weleens. De man stopt nooit!”

“Ik bedoel, toen we kinderen waren, kwamen er flink wat dozen met werk binnen die het kantoor hem had gestuurd. We konden nauwelijks naar zijn bureau gaan om hem welterusten te zeggen”, vertelt William. De hertogin van Cornwall, Camilla Bowles, zegt dat ze haar man probeerde aan te moedigen om wat rustiger aan te doen, maar geeft toe dat hij te gedreven is om daar enige aandacht aan te schenken.

Leuke opa

De kleinkinderen houden van Charles en volgens Camilla ravot hij uren met ze, wanneer hij hen ziet. “Hij rent rondjes, maakt grappige geluiden en lacht veel met ze. Hij leest Harry Potter voor met verschillende stemmetjes, dat vinden ze geweldig”, vertelt de hertogin. “Charles is onwijs trots om opa te zijn, dus het zou leuk zijn als hij er wat meer tijd aan schenkt.”

Boodschap van zijn zoons

Op de vraag of ze nog wat tegen hem willen zeggen voor zijn verjaardag, antwoorden zijn zonen snel. Harry lacht: “Eet alsjeblieft eerder! En ik zou hem willen aanmoedigen om optimistisch te blijven, omdat ik denk dat het heel gemakkelijk kan zijn om moedeloos en negatief te worden.” William voegt daaraan toe: ‘Ik ben heel blij dat hij de 70 heeft gehaald. Maar bovenal wil ik graag zien dat zijn passies en zijn interesses en de dingen waarvoor hij campagne voert, volledig voor hem worden gerealiseerd. “

Bron: Daily Mail | Beeld: Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook