Douwe Bob openhartig over de vrouw die zijn hart brak en hem inspireerde tot een compleet album

Er is een nieuwe plaat en hij start deze maand met een clubtour. Douwe Bob over de vrouw die zijn hart brak en hem inspireerde tot een compleet album.

Lees ook

Er is een nieuwe plaat en hij start deze maand met een clubtour. Douwe Bob over de vrouw die zijn hart brak en hem inspireerde tot een compleet album.

Ik vind mijn muzikale inspiratie door…
“Alles om me heen, maar met name mooie vrouwen, sirenen. The shape I’m in is een heartbreakplaat. Ik was altijd de mysterieuze jongen die je niet helemaal kon krijgen. Totdat ik in één keer waanzinnig verliefd werd en mijn hart in februari dit jaar voor het eerst écht gebroken werd. Heel cliché, maar dat is mijn grootste inspiratiebron geweest.”

Van deze beslissing heb ik nog steeds spijt…
“Dat ik mijn vriendinnetje niet genoeg liefde heb gegeven waardoor ze bij me is weggegaan. Je zou denken: als iemand een heel album voor je schrijft, is het misschien wel te lijmen, maar dit was beyond repair.”

Mijn allereerste crush had ik op…
Georgina Verbaan. Als klein jongetje was ik altijd verliefd op haar, nog steeds wel een beetje eigenlijk.”

De eigenschappen die Douwe zoekt in zijn Queen of Hearts, de opvallende carrière switch die hij zou maken als hij geen muziek meer kon maken en bij welke film hij een traantje wegpinkt? Je leest het in de nieuwe Marie Claire die vanaf vandaag in de winkels ligt

Lees ook: Georgina Verbaan veegt de vloer aan met interviewer

Tekst: Jill Waas, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook