Keira Knightley uit felle kritiek op Disneyfilms

Haar dochter mag niet meer naar deze twee klassiekers kijken.

Lees ook

Keira Knightley liet onlangs weten dat haar dochter Edie (3) niet meer naar Assepoester en De Kleine Zeemeermin mag kijken. Deze Disneyklassiekers zouden seksistisch zijn, omdat beide vrouwen door een man werden gered. Na een hoop vraagtekens bij haar fans, licht de actrice haar beslissing beter toe.

Assepoester en De Kleine Zeemeermin

Lees ook: Van deze enge Netflix films zul jij deze Halloween wakker liggen

“Deze film gaat over wachten tot een rijke man je redt en daar ben ik het niet mee eens. Nee, red jezelf!”, aldus de 33-jarige moeder. Ook De Kleine Zeemeermin voldoet niet aan Keira’s eisen. In de film geeft Ariël haar stem op om zo een prins te redden, een gedachte die bij Keira in het verkeerde keelgat schoot. “Ik heb mijn dochter ook verboden om naar De Kleine Zeemeermin te kijken. Geef je stem niet weg, voor een man! Maar de liedjes in de film zijn geweldig, dat moet ik ze nageven.”

Betere Disneyfilms

Lees ook: Is feminisme anno 2018 een mannenzaak?

De actrice vertelt dat ze wel helemaal weg is van Frozen. Elsa heeft namelijk veel kritiek op haar zusje Anna, die meteen wil trouwen met een jongen die ze pas net kent. Iedereen in Frozen is hierop tegen en daar kan Keira zich goed in vinden. Volgens haar zou Elsa een hartig woordje met Ariël moeten spreken. “Wat zou Elsa tegen de zeemeermin zeggen, die haar stem opgeeft voor een man? Elsa zou zeggen: ‘Babe, je moet hem eerst beter leren kennen, geef je stem nog niet op.'”

Bron: Daily Mirror | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook