Net als Meghan werden deze 10 Amerikaanse vrouwen bekroond tot royal

Amerika mag dan wel geen koninklijke familie hebben, er zijn genoeg Amerikaanse royals.

Net als Meghan werden deze 10 Amerikaanse vrouwen bekroond tot royal

Wie dacht dat prins Harry de enige royal was die op één knie ging voor een Amerikaanse vrouw, had het mis. Hoewel Amerika geen officiële koninklijke familie heeft, hebben een aantal prachtige Amerikaanse vrouwen het toch voor elkaar gekregen om een royal titel te krijgen. Hier zijn tien vrouwen uit de USA die prinses of zelfs koningin zijn geworden.

Lisa Halaby

Lees ook: Zien: Meghan showt babybuikje in strakke jurk

Lisa Halaby is geboren in Princeton, New Jersey. Ze is de dochter van een Zweedse moeder en een Syrische vader. Lisa leidde een normaal leventje en studeerde aan de Concord Acedemy. Ze behaalde een master in Urban Planning. Na haar studie werd ze aangenomen bij Royal Jordanian Airlines.

Hier ontmoette ze koning Hussein van Jordanië. De koning had een zware tijd achter de rug door de dood van zijn vrouw, maar viel als een blok voor Lisa. In 1978 trouwde het stel en Elizabeth veranderde haar naam in koningin Noor, het Arabische woord voor ‘Licht’.

Grace Kelly

Grace Kelly was ongetwijfeld een van de meest beroemde filmsterren ter wereld. De Oscar-winnende actrice werd nog populairder toen ze trouwde met Rainier III, de prins van Monaco. Grace was in het zuiden van Frankrijk voor de opname van haar film The Country Girl. Haar PR-team regelde een fotoshoot in het paleis. Haar eerste ontmoeting met prins Rainier werd op film vastgelegd, de rest is geschiedenis. Na hun bruiloft vestigde het stel zich in Monaco en Grace stopte met haar acteer carrière. De ster overleed op 52-jarige leeftijd door een auto-ongeluk.

Lee Radziwill

Lee Radziwill werd geboren als Caroline Lee Bouvier, het zusje van Jackie Kennedy. Lee stond bekend als de levendigere en mooiere zus en werd benoemd tot ‘Best Dressed’ in de Hall of Fame. Het gezin was gevestigd in New York. In 1959, Vlak voor JFK zich officieel kandidaat stelde voor president, vroeg de Poolse prins Stanislaw Albracht Radziwill haar ten huwelijk .

Lee’s huwelijk met prins Radziwill duurde 15 jaar en het stel kreeg twee kinderen, Anthony en Tina.

Rita Hayworth

Rita was een populaire filmster in Hollywood. Ze trouwde met prins Aly Khan, de zoon van Aga Khan, die werd beschouwd als rechtstreekse afstammeling van de profeet Mohammed. Rita en Aly waren vier jaar getrouwd en kregen een dochter, Yasmin Aga Khan.

Marie-Chantal Miller

Marie-Chantal Miller trok de wereld rond en woonde in Hong Kong, Parijs, Londen en New York. Marie-Chantal trouwde in 1995 met Pavlos, kroonprins Griekenland. De Amerikaanse kreeg na haar huwelijk de titel kroonprinses van Griekenland. Ze hebben nu vijf kinderen en Marie-Chantal is de oprichter en directeur van een luxe kinderkledingmerk.

Alexandra Miller

Bij de Amerikaanse zusjes Miller stroomden er altijd al blauw bloed door de aderen. Alexandra, zus van Marie-Chantal van Griekenland, trouwde in 1995 met prins Alexandre von Fürstenberg. Het stel kreeg één dochter genaamd Talita, die later als it-girl van de high society werd gezien.

Met modeontwerpster Diane von Fürstenburg als schoonmoeder, It-girl Talita als dochter, de koning van Griekenland als zwager en de prins van Fürstenbrug als schoonvader, durven we te wedden dat Alexandra een aantal geweldige familiereünies zal meemaken.

Kelly Rondestvedt

Voor ze met prins Hubertus van Saxe-Coburg-Gotha trouwde, was Kelly een Amerikaanse bankier. Kelly kreeg de titel prinses Kelly van Saxe-Coburg-Gotha. Misschien heb je nooit gehoord van deze titel, dat komt omdat Koning George V tijdens de Eerste Wereldoorlog de naam veranderde naar Windsor.

Sarah Butler

De Texaanse Sarah trouwde in 2000 met de Irakese kroonprins Zeid bin Ra'ad Zeid al-Hussein. Voor ze haar man ontmoette, studeerde ze International Relations. Nu mag ze zich prinses Sarah Zeid noemen.

Kendra Spears

Kendra was jarenlang model en liep op de catwalk van Prada, Calvin Klein, Chanel, Yves Saint Laurent en Givenchy. Ze werd in Seattle geboren en trouwde in 2013 met prins Rahin Aga Khan, de oudste zoon van Aga Khan. Nu mag ze zich prinses Salwa Aga Khan noemen. Het stel leeft nu in Zwitserland en heeft twee kinderen. Prinses Salwa werkt nog steeds onder haar vorige naam als model. Ze is te zien op de cover van Vogue España, Tatler, Elle France en Vogue China en is het gezicht van de Armani geurcampagne.

Hope Cooke

Tijdens haar reis door India in 1959, ontmoette de 20-jarige Hope Cooke haar toekomstige echtgenoot, Palden Thondup Namgyal kroonprins van de Himalaya-natie Sikkim. Hope deed afstand van haar Amerikaanse staatsburgerschap en trouwde met de prins. Twee jaar later werd ze koningin en kreeg de titel Hare Hoogheid Hope La, de Gyalmo van Sikkim. Het was geen fijn huwelijk en er was sprake van overspel en politieke onenigheid. In 1980 ging het koppel uit elkaar.

 Bron: Harper's Bazaar | Beeld: Getty Images/ANP Foto