Steeds meer millennials willen single blijven en dit is waarom

Dit onderzoek laat zien dat het leven als singel helemaal zo slecht niet is.

Steeds meer millennials willen single blijven en dit is waarom

In deze maatschappij is het normaal om relaties door je strot geduwd te krijgen. Denk maar aan je laatste familiebijeenkomst. Hoe vaak heb je wel niet zuchtend je hoofd moeten schudden op de vraag: “Dus, heb jij nou al een vriend?” Aan single zijn zitten heel wat voordelen verbonden en uit onderzoek blijkt dat millennials daar maar al te graag van profiteren.

Veel voordelen

Lees ook: Doet je partner deze dingen? Dan ben je beter af zonder hem

“Een goede en gezonde relatie is zeker iets moois, maar er komen ook heel wat voordelen kijken bij single zijn”, verklaart relatie- en gezinstherapeut Logan Cohen. “Iemand die single is, kan zijn leven vaak beter aanpassen aan wat hij nodig heeft dan iemand die een relatie heeft. Daarnaast hebben mensen die alleen zijn meer tijd om vriendschappen op te bouwen, op professioneel gebied te groeien en aan zichzelf te werken en dat allemaal omdat ze alleen met zichzelf rekening moeten houden.”

Onderzoeksresultaten

Lees ook: Deze onverwachtse bezigheid blijkt dé ultieme relatietest te zijn

Meer tijd voor vrienden, geen relatieproblemen en je focussen op je carrière. Single zijn klinkt de meeste millennials helemaal niet slecht in de oren. Een onderzoek van datingapp Tinder, gaf aan dat 72 procent van de singles tussen 18 en 25 bewust kiest voor het partnerloze leven. 62 procent meent dat dat was om zichzelf op de eerste plaats te zetten en 47 procent stelt dat ze die tijd nodig hadden voor hun studies. Meer dan de helft van alle jonge vrouwen zegt dat single zijn hun een zelfstandig gevoel geeft.

Jong settelen

Naast al de voordelen die single zijn met zich mee brengt, is er ook nog een andere grote reden waarom je op jonge leeftijd beter niet kunt settelen. Professor Mortelmans, hoogleraar politieke en sociale wetenschappen van de universiteit Antwerpen vertelt dat hoe jonger je trouwt, hoe groter de kans is dat je uit elkaar gaat. Dit komt doordat je op jonge leeftijd nog moet experimenteren met verschillende partners en niet gelijk moet settelen in een relatie. “Door met verschillende partners samen te zijn, leer je wat je in een partner zoekt. Hoe jonger je in het huwelijksbootje stapt, hoe minder je geprobeerd hebt.”

Bron: HNL, Bustle | Beeld: Getty Images