Van deze enge Netflix films zul jij deze Halloween wakker liggen

De top vijf engste Netflix-films

Lees ook

Halloween staat alweer bijna voor de deur en dat betekent feest voor de horror-liefhebbers. Hoe we vroeger altijd naar de lokale videotheek gingen om de engste film uit te zoeken, kunnen we nu kiezen uit het horror-aanbod op Netflix. Dit zijn de engste Netflix-films die jij wil zien als je toch al niet van plan was te slapen vannacht.

It Follows

Lees ook: Deze titels verschijnen in november op Netflix

Dit is een van de beste en engste horrorfilms die op Netflix te vinden is. Het concept is erg bizar: Wanneer de 19-jarige Jay seks heeft met haar droomjongen, wordt ze vastgebonden aan een stoel wakker. De jongen vertelt haar dat ze een soort SOA van hem heeft gekregen. Het is geen normale SOA,  het doet zich voor als een demoon die je zal volgen en uiteindelijk op gruwelijke wijze zal vermoorden. De vloek is letterlijk seksueel overdraagbaar en er is maar één manier om er vanaf te komen…

The conjuring

Deze film zal je gegarandeerd de stuipen op het lijf jagen. Het gaat over een familie die met zijn alle in een typisch afgelegen huis in het bos gaat wonen. En ja, dan weet je al hoe laat het is. Hun hond Sadie weigert om het huis in te gaan. Na een reeks vage, onverklaarbare gebeurtenissen blijkt er iets goed mis te zijn met het huis.

Train to Busan

Zombie films vallen niet bepaald onder de categorie horror. Maar, Train to Busan is niet gewoon een zombie film. Zuid-Korea heeft het voor elkaar gekregen om de film zo te maken, dat je hem daadwerkelijk echt eng zult vinden.

Cabin Fever

Deze film gaat over een groep van vijf vrienden die een afgelegen huisje huurt in het bos. Ze ontdekken dat ze het slachtoffer zijn van een afschuwelijk, vleesetend virus. Het virus is besmettelijk en trekt langzamerhand de aandacht van de moordlustige lokale bevolking. Als het virus zich verspreidt onder de vrienden, komt hun ware aard naar boven in de strijd om het virus te overleven.

The Descent

Een groep jonge vrouwen met een passie voor speleologie, gaat op onderzoek uit in een diepe, mysterieuze grot. De vrouwen komen in de grot iets tegen wat ze liever nooit hadden gezien en moeten er alles aan doen om te overleven

Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook