Prinses Mabel openhartig over het verlies van haar man, prins Friso

Vijf jaar na het overlijden van haar man, vertelt de Nederlandse prinses over de heftige ervaring.

Lees ook

In 2012 raakte de Nederlandse prins Friso betrokken bij een fataal ski-ongeluk. Na een lange tijd in coma te hebben gelegen, overleed hij één jaar later op 44-jarige leeftijd. In een interview aan LINDA. vertelt zijn vrouw, prinses Mabel Wisse Smit, openhartig over de heftige periode na zijn dood.

Steun van familie

Lees ook: Dit is waarom koningin Máxima weggestuurd werd van een terras

Prinses Mabel heeft twee dochters die destijds zeven en acht jaar oud waren. Ondanks hun jonge leeftijd, hebben zij hun moeder goed geholpen in de periode na Friso’s dood. Mabel kreeg ook veel steun van de rest van haar familie. “En met familie bedoel ik mijn beide families hè, zowel mijn schoonfamilie als mijn eigen”, voegt ze daaraan toe.

Uitlaatklep 

Ook haalt Mabel veel kracht uit haar werk. Al voordat Friso overleed, zette de prinses zich in om kindhuwelijken te voorkomen. Nog steeds is deze ambitie haar grote uitlaatklep. “Friso vertelde mij dat ik echt iets belangrijks deed en daar niet mee mocht stoppen. Hij gaf me daar, die avond, dat steuntje in de rug: durf het groots aan te pakken. Het leven kan ook zo voorbij zijn, je mag het niet verkwanselen.”

Nieuw geluk

Mabel en Friso verloren beiden hun vaders en spraken veel met elkaar over de dood. “We hebben tegen elkaar gezegd: mocht er ooit iets met één van ons gebeuren, dan moet de ander weer geluk vinden.” Dit maakt het echter niet makkelijk om een nieuwe liefde te vinden. “De pijn en het gemis, dat blijft altijd. Ik heb de liefde van mijn leven verloren. Maar de pijn komt nu wel minder frequent en de dalen zijn wat minder diep. Ik weet hoe afschuwelijk dingen kunnen zijn en wat verlies is. Gelukkig ben ik erin geslaagd om eruit te komen met nieuwe levenslust. Of in ieder geval levensmoed.”

Bron: LINDA. / Beau Monde | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook