Dit is de echte reden dat prinses Eugenie een trouwjurk met een open rug droeg

Het heeft een diepere betekenis dan je denkt.

Dit is de echte reden dat prinses Eugenie een trouwjurk met een open rug droeg

Vorige week vrijdag hebben we prinses Eugenie kunnen bewonderen in haar trouwjurk. De jurk zag er niet alleen prachtig uit, er zit ook nog een diepere betekenis achter.

Prinses Eugenie droeg een trouwjurk die ontworpen is door Peter Pilotto en Christopher de Vos. De jurk heeft een V-neklijn die rond de schouders valt en haar blote rug toont. Als je goed kijkt, zie je een groot litteken die van haar rug naar haar nek loopt. De bruid stond erop dat haar litteken zichtbaar was tijdens haar bruiloft.

- Tekst gaat verder onder beeld -

Heftige operatie

Lees ook: Babynieuws: Pippa Middleton bevallen

In de tienerjaren van de prinses, leed zij aan scoliose: een verkromde ruggengraat. Op haar veertiende moest ze een corrigerende operatie ondergaan. Het litteken hiervan draagt ze tot de dag van vandaag met zich mee. "Tijdens mijn operatie, die acht uur in beslag nam, staken de chirurgen titaniumstaven van 20 centimeter lang in mijn rug en kreeg ik schroeven in mijn nek. Na drie dagen op de intensive care, bracht ik een week in het ziekenhuis door. Ik moest een tijdje in een rolstoel zitten maar hierna liep ik gelukkig weer", vertelt de prinses.

Aandacht voor scoliose

Na deze heftige ervaring wilde Eugenie haar steun bijdragen aan het herontwikkelingsteam van het Royal National Orthopaedic ziekenhuis. Het ziekenhuis vernoemde een afdeling naar de prinses. Ze is ook een koninklijke ambassadeur van de European School of Osteopathy.

De prinses wilde dat haar litteken zichtbaar was op haar bruiloft, om zo meer aandacht naar de aandoening te brengen. "Het is een mooie manier om de mensen te eren die mij toen geholpen hebben. Ik wil zo opkomen voor jonge mensen die dit ook meemaken", licht Eugenie toe. "Ik denk dat je de schoonheidsnorm makkelijk kunt veranderen. Je moet zonder schaamte je littekens kunnen laten zien en ik wil hiermee het goede voorbeeld geven."

Bron: Harper's Bazaar | Beeld: Getty Images