Doet je partner deze dingen? Dan ben je beter af zonder hem

Deze signalen voorspellen geen mooie toekomst voor jullie relatie.

Lees ook

Twijfel jij weleens over het gedrag van je partner? Een discussie of ruzie is normaal, maar als hij deze vijf dingen doet is de kans groot dat hij te min voor jou is.

Je denkt vaak na of jouw relatie wel goed is

Lees ook: Deze onverwachtse bezigheid blijkt dé ultieme relatietest te zijn

Eén van de eerste signalen van een ongezonde relatie is dat je zelf twijfelt. Relatie-expert en koppeltherapeut Nicole McCance beweert dat je onderbewustzijn je altijd een stap voor is. “Het is normaal om soms boos te zijn op je partner, maar als je regelmatig twijfelt vertelt je onderbewustzijn je dat het niet goed zit,” aldus McCance.

Je partner heeft weinig tijd voor je

Geen tijd is geen prioriteit. Zet je partner je op de eerste plaats wanneer je hem nodig hebt? Zie jij je partner als het soort persoon die alles laat vallen en je zal helpen wanneer het echt belangrijk is? Zo niet, dan ben je hoogstwaarschijnlijk geen prioriteit.

Als je partner iets niet wil doen, wil hij ook niet dat jij het doet

Het is normaal dat je partner soms iets voor jou doet, ook al vindt hij het zelf niet leuk. Misschien gaat hij speciaal voor jou naar een film waar hij eigenlijk niet geïnteresseerd in is. In een ongezonde relatie verbiedt hij jou iets te doen als hij het zelf niet ziet zitten. Als hij niet naar een bepaalde film wil, zal jij hem ook niet zien.

Zijn problemen zijn jouw problemen

Lees ook: Opvallend: Mannen worden sneller verliefd dan vrouwen

Wil je partner dat jij hem helpt met zijn problemen, maar wil hij andersom niet helpen met de jouwe? Dit is een teken dat jullie relatie erg slecht is. In een gezonde relatie helpen jullie elkaar evenveel en komt het van twee kanten.

Je probeert jezelf te herinneren aan leukere tijden

Als je niet meer uitkijkt naar goede momenten en alleen maar terugkijkt naar leuke momenten in het verleden, zal je moeten accepteren dat de relatie slecht is. In een slechte relatie wil je jezelf vaak herinneren aan de tijd dat jullie het nog goed hadden. Relatie-expert Sofia Milan vertelt dat dit een teken is van een bergafwaartse relatie. “Wat ooit een goede relatie was, kan nu verslechterd zijn. Als je denkt: ‘Dit is niet zoals het was, hier heb ik me niet voor aangemeld’, liggen de goede momenten achter jullie en is er geen positief vooruitzicht meer,” aldus Milan.  

Bron: Global News | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook