Heftig: op jonge leeftijd brandwonden oplopen

Het overkwam Andrea en Alisa.
Heftig: op jonge leeftijd brandwonden oplopen

De Amerikaanse Andrea en de Nederlandse Alisa liepen op jonge leeftijd brandwonden op. Beide dames laten zich niet tegenhouden door hun littekens. Zo zet Andrea zich in voor haar organisatie Beyond Scars en werft de moeder van Alisa, Frauke Hamer, geld voor de Nederlandse Brandwonden Stichting.

In verwachting

Lees ook: Vrouw met vitiligo poseert naakt om lichaam te vieren

Andrea was pas negen jaar oud toen ze door een gaslek in een tragische explosie terechtkwam. Ze had brandwonden over haar hele lichaam en haar hart stopte er zelfs even mee, maar de artsen konden haar reanimeren. Na maanden met veel pijn en vele operaties leerde ze opnieuw eten, schrijven en lopen.

Toen ze twee jaar geleden in verwachting was, vertelde de dokters haar dat ze de zwangerschap niet door kon zetten. Ze zou niet in staat zijn om zoveel weken een baby te dragen, vanwege de littekens op haar buik. Toch hield Andrea vol, ze wilde haar baby niet opgeven. Nu, twee jaar later, is ze de gelukkige moeder van Marcus. Tegenwoordig zet ze zich in als woordvoerder voor haar organisatie Beyond Scars, waarmee ze andere slachtoffers met brandwonden helpt er mentaal weer bovenop te komen. 

 

      Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Life Is WorthLiving With Scars (@chillonmill) op

 

Alisa

Om meer aandacht te schenken aan de Nederlandse Brandwonden Stichting, lanceert Delilah Cosmetics een lipgloss genaamd Alisa. Alisa is vernoemd naar de dochter van de Nederlandse mede-eigenaar van het make-upmerk, Frauke Hamer. Frauke's dochter is op jonge leeftijd ernstig verbrand en de littekens zullen altijd zichtbaar blijven. De Brandwonden Stichting heeft Alisa geholpen met haar herstel en dankzij hen kan ze genieten van een zorgeloze jeugd.

Alisa (27,50 euro) is een prachtige holografische lipgloss met een natuurlijke kleur. Plus: de gloss matcht bij iedere huidskleur. Het is een volle, rijke formule die luchtig aanvoelt en niet plakt. Hierdoor kan het product ook gebruikt worden als highlighter. De volledige opbrengst van de lipgloss komt ten goede aan de stichting. Dus, waar wacht je nog op

Bron: Metro UK, Delilah | Beeld: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5df2e3b3b118d', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });