Opvallend: Mannen worden sneller verliefd dan vrouwen

Huh! Hoe zit dat dan?
Opvallend: Mannen worden sneller verliefd dan vrouwen

We hadden het niet zien aankomen, maar mannen worden daadwerkelijk sneller verliefd dan vrouwen. Hoe dat zit? The Journal of Social Psychology legt het ons uit.

We zaten fout

Lees ook: Bewezen: na zoveel tijd gaat sex met dezelfde partner vervelen

Rachel Needle, erkend psychologe en sextherapeut, bevestigt dat praten over gevoelens niet het sterkste punt bij mannen is. Hierdoor lijkt het alsof mannen minder snel verliefd worden, of niet uit zijn op een serieuze relatie. “Niets is minder waar,” vertelt Needle. “Misschien ben jij de eerste die hem de liefde verklaart, maar hij was al veel eerder overtuigd.”

Sneller verliefd

Lees ook: 7 manieren om een orgasme te krijgen, zónder sex of masturbatie

Dominantie

De Londense psycholoog Neil Lamons bevestigt het onderzoek van Herrison. “Mannen hebben altijd geleerd om dominant te zijn. Hierdoor willen ze de leiding nemen en assertief zijn. Dit alles leidt tot snellere verliefdheid,” vertelt de psycholoog. Maar wacht nog even met juichen, de psychologen en onderzoekers waren het ook met elkaar eens dat mannen sneller verder kijken als de relatie toch niet is wat ze ervan hadden verwacht. Dit is ook meteen de reden waarom mannen sneller over liefdesverdriet heenkomen.

Bron: Beautify, Bustle l Beeld: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5df4d49047a7b', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });