Opvallend: Mannen worden sneller verliefd dan vrouwen

Huh! Hoe zit dat dan?

Lees ook

We hadden het niet zien aankomen, maar mannen worden daadwerkelijk sneller verliefd dan vrouwen. Hoe dat zit? The Journal of Social Psychology legt het ons uit.

We zaten fout

Lees ook: Bewezen: na zoveel tijd gaat sex met dezelfde partner vervelen

Rachel Needle, erkend psychologe en sextherapeut, bevestigt dat praten over gevoelens niet het sterkste punt bij mannen is. Hierdoor lijkt het alsof mannen minder snel verliefd worden, of niet uit zijn op een serieuze relatie. “Niets is minder waar,” vertelt Needle. “Misschien ben jij de eerste die hem de liefde verklaart, maar hij was al veel eerder overtuigd.”

Sneller verliefd

Lees ook: 7 manieren om een orgasme te krijgen, zónder sex of masturbatie

Een studie, gepubliceerd door The Journal of Social Psychology, toont aan dat mannen om biologische redenen eerder verliefd worden. “Een vrouw heeft maar een beperkt aantal eicellen, terwijl de man oneindig veel spermacellen produceert. Hierdoor stellen vrouwen de liefde onbewust uit, ze willen zeker zijn dat ze de beste man hebben om zich mee voort te planten. Mannen hebben niets om te vrezen dus accepteren zij sneller hun gevoelens voor jou”, vertelt study co-author Marissa Herrison.

Dominantie

De Londense psycholoog Neil Lamons bevestigt het onderzoek van Herrison. “Mannen hebben altijd geleerd om dominant te zijn. Hierdoor willen ze de leiding nemen en assertief zijn. Dit alles leidt tot snellere verliefdheid,” vertelt de psycholoog. Maar wacht nog even met juichen, de psychologen en onderzoekers waren het ook met elkaar eens dat mannen sneller verder kijken als de relatie toch niet is wat ze ervan hadden verwacht. Dit is ook meteen de reden waarom mannen sneller over liefdesverdriet heenkomen.

Bron: Beautify, Bustle l Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook