Kijkers thuis geëmotioneerd door Marijcke uit Steenrijk, Straatarm

Haar verhaal ontroert de kijkers thuis.

Lees ook

Wie alleen al een blik werpt op het riante pand (lees: 9900 vierkante meter aan grond, 52 kamers, een zwembad en een fontein in de voortuin) van Marijcke van Oss uit Steenrijk, Straatarm, kan al raden dat de vrouw om komt in het geld. In Steenrijk, Straatarm ruilen twee gezinnen voor een week met elkaars leven. Een gezin met weinig bestedingsruimte leeft een week lang het leven van het rijkere gezin, en andersom. Marijcke hoeft geen cent om te draaien, hoewel je zou denken dat ze alles heeft wat haar hart begeert, wordt haar geluk overschaduwd door het verlies van haar man en twee kinderen. Het blijkt dus: geld maakt zeker niet gelukkig. Haar verhaal ontroert de kijkers thuis.

Verlies 

Haar dochter Tamara overleed op 19-jarige leeftijd en daarna kreeg ze opnieuw een klap te verwerken toen haar zoon Martijn (25) om het leven kwam door zinloos geweld. Ook haar man overleed onlangs. Ondanks alle ellende vinden Marijcke en haar zoon Mark veel steun bij elkaar. “Je moet positief blijven”, benadrukt de vrouw. “Je kunt heel veel geld hebben, maar het maakt niet gelukkig”, vult Mark zijn moeder aan. De twee ruilen een week met het ‘arme’ gezin Witjes en hebben de tijd van hun leven. “In principe hebben we hier alles wat we thuis ook hebben, maar dan in kabouterformaat.” 

Quality time 

De quality time doet hen goed. “Normaal gaan we alleen maar zakelijk met elkaar om, het is fijn om elkaar nu eens in een privésetting te leren kennen. Deze tijd samen is goed, we komen echt dichterbij elkaar. We genieten altijd al van elke dag maar nu genieten we ook samen.” Kijkers waren erg ontroerd door het verhaal van Marijcke en pinkten een massaal een traantje weg, zo is te lezen op Twitter. 

Bron: AD | Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook