Dit goedje is hét geheim voor lange, glanzende lokken

Dit klinkt veelbelovend.

Dit goedje is hét geheim voor lange, glanzende lokken

Heb je soms het idee dat het maanden duurt voor je lokken iets zijn gegroeid, heb je net je wenkbrauwen iets te dun geplukt of droom jij altijd al van wimpers zoals die van Bambi? Je bent vast niet de enige. Uiteraard kun je naar de winkel gaan om van alles uit te proberen, maar je kunt ook zelf aan de slag met hét wondermiddel genaamd castor olie.

Littekens 

Lees ook: Zo krijg jij binnen no time mooie lange wimpers

In plaats van allerlei chemische stoffen in je haar te smeren, kun je dit goedje voor je haar ook gewoon in de keuken maken. Castor olie is niet alleen rijk aan essentiële voedingsstoffen, maar stimuleert ook nog eens de productie van collageen en elastine. Naast dat castor olie dus goed is voor je haargroei, vermindert het ook nog eens je littekens. Maar daar blijft het niet bij. Het laat je huid namelijk extra stralen en je kun het gebruiken om veroudering tegen te gaan. En misschien nog wel het leukste is dat je het gewoon heel simpel zelf kunt maken. Het ‘recept’ vind je hieronder.

Wat heb je nodig?

Lees ook: Dankzij dit trucje blijven je wimpers de hele dag gekruld

  • 5 eetlepels kokosolie
  • 5 eetlepels Castor olie

Meng de twee oliën goed met elkaar zodat je een mooi mengsel krijgt, dat is alles! Breng dit aan op je huid, haar, wenkbrauwen en wimpers vlak voordat je naar bed gaat. Bescherm je haar tijdens het slapen met een cap op, zodat de olie hier goed in blijft zitten. Spoel ’s ochtends je haar goed uit en herhaal dit proces elke dag totdat je het gewenste effect hebt!

Bron: Allure | Beeld: Getty