Marie Claire’s Sustainable Issue ligt nu in de winkel!

Met op de cover – het kon ook haast niet anders – Georgina Verbaan.

Lees ook

Good morning! Vandaag ligt er weer een gloednieuwe Marie Claire in de schappen. Met op de cover – het kon ook haast niet anders – Georgina Verbaan. We geven je 8 redenen waarom je ons sustainable issue nú in huis moet halen.

Komen ze:

1. In het interview met Georgina is ze heerlijk uitgesproken over duurzaam leven en dierenrechten (“Ik ben pas tevreden als de Shells van de wereld, die met de grootste misdaden wegkomen, echt worden aangepakt”). Natuurlijk hebben we meteen ook onze kans gegrepen om haar in de mooiste duurzame mode te hijsen.

2. In Window on the world het verhaal van misschien wel de meest duurzame mensen die er zijn: de amish. Autorijden doen ze niet en zelfs op vakantie is het leven sober.

3. Waar haal je de gore moed vandaan om je kop in een container te steken op zoek naar eten? Journalisten Sylvia Blazer en Channa Brunt deden het een week lang, om te ondervinden wat er nog eetbaar is van al het voedsel dat verloren gaat.

4. Kleding wordt alsmaar goedkoper en sneller geproduceerd, en steeds korter gedragen. Deze vijf ontwerpers verzetten zich tegen de ratrace van de mode-industrie.

5. Activiste, opiniemaker, feministe en ook een van de drie slimste mensen van Nederland. Anne Fleur Dekker (24) zit na een flinke dip weer goed in haar vel. Dit zijn haar levenslessen.

6. Afval scheiden, spaarlampen gebruiken, overgaan op groene energie. Een betere wereld begint bij jezelf, maar wat maakt nou echt het verschil? En wanneer wordt duurzaam doen ecorexia? Journalist Sylvia Blazer overdenkt haar groene bedoelingen.

7. Bloedmooi, maar ook een beetje eng: met de computer getekende modellen die social media veroveren. Is dit de toekomst van de influencer-industrie?

8. Last but not least nomineren we ook dit jaar vijf inspirerende, milieubewuste ondernemers voor de Smart Sustainable Award in samenwerking met beautylabel Sisley (pag. 60). Tijdens ons groene Marie Claire event op 8 november (zie pag. 66) maken we de winnares bekend!

Geen zin om de deur uit te gaan? Je bestelt Marie Claire hier los.

Laatste nieuws

Zie ook