Amy Schumer en Emily Ratajkowski aangehouden bij protest Brett Kavanaugh

"Vandaag werd ik gearresteerd bij het protesteren tegen de hooggerechtsnominatie van Brett Kavanaugh."

Lees ook

Actrice Amy Schumer en model Emily Ratajkowski zijn gearresteerd tijdens een protest in Washington tegen de naderende benoeming van rechter Brett Kavanaugh in het Hooggerechtshof. Dat melden Amerikaanse media.

Protest

Lees ook: Emily Ratajkowski: ‘Wat maakt het uit als je wilt laten zien dat je er goed uitziet?

De kans lijkt heel groot dat de Republikeinen in de senaat allemaal voor deze benoeming gaan stemmen nadat de FBI een onderzoek naar een aanklacht van seksuele wangedrag door Kavanaugh heeft afgerond. Volgens de Republikeinen staat er geen nieuwe informatie in het FBI-rapport. De Democraten zijn tegen de benoeming van Kavanaugh. Zij vinden dat hij bij het verhoor over de aantijgingen geen sterke indruk maakte. Zo stak hij een tirade af tegen de Democraten, die zou bewijzen dat Kavanaugh niet objectief zou kunnen oordelen in het Hooggerechtshof.

Arrestaties

Zodra duidelijk werd dat de Republikeinen vermoedelijk vóór de omstreden benoeming gaan stemmen, verzamelden zich bij het Hooggerechtshof honderden demonstranten. Bij de demonstratie werden volgens Amerikaanse media 293 mensen gearresteerd, waaronder Schumer en Ratajkowski

Gelijkheid

Lees ook: Tina Fey en Amy Poehler waren doodsbang voor George Clooney

Emily schreef donderdagmiddag op Instagram: “Vandaag werd ik gearresteerd bij het protesteren tegen de hooggerechtsnominatie van Brett Kavanaugh, een man die door verschillende vrouwen wordt beschuldigd van seksueel geweld. Mannen die vrouwen iets aandoen horen niet meer in machtsposities. Kavanaughs aanstelling is een boodschap aan vrouwen in dit land dat zij er niet toedoen. Ik eis een overheid die vrouwen in dezelfde mate erkent, steunt en respecteert als mannen.” Beide actrices moeten ieder een boete van 50 dollar betalen na hun aanhouding, dat meldt Page Six na gesprekken met lokale autoriteiten.

Het moge duidelijk zijn dat Emily Ratajkowski lekker doet wat ze zelf wil en andere jonge vrouwen inspireert om hetzelfde te doen. Onlangs had Marie Claire een diepgaand interview met de activiste, daar lees je hier alles over. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Emily Ratajkowski (@emrata) op

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

This today, then #ERA

Een bericht dat is gedeeld door @ amyschumer op

Bron: BuzzE | Beeld: Getty

Laatste nieuws

Welke soort pony het beste bij jouw gezichtsvorm past

Ideaal als je even wat anders met je haar wilt.

Moet je tijdens een sollicitatie je side hustle benoemen?

Van af en toe een evenement organiseren tot kleding verkopen in je eigen webshop.
capsulegarderobe

Zo stel je een goede basis samen voor je capsulegarderobe

Enkele tips + welke items je het beste kun opnemen in je kerncollectie.

Zie ook