Anouk tot tranen geroerd

Hoewel de zangeres door velen als ijskoningin wordt bestempeld, liet ze donderdagavond een heel andere kant van zichzelf zien.

Lees ook

Anouk schoof donderdagavond aan bij Mathijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door om haar nieuwe, Nederlandstalige album Wen d’r maar aan te promoten. Hoewel de zangeres door velen als ijskoningin wordt bestempeld, liet ze donderdagavond een heel andere kant van zichzelf zien in de uitzending. Ze raakte behoorlijk geëmotioneerd toen de presentator een deel van een songtekst van haar eigen nummers voorlas.

God

Lees ook: Selena Gomez goudeerlijk over leven op social media

“Je zingt: ‘Ik smeek u op mijn knieën, ik smeek u.’ Wie is u?” Als Van Nieuwkerk vervolgens vraagt wie ’u’ is, schiet Anouk vol. “Hetgeen ik niet kan vinden op dat moment. De één noemt het God, de ander noemt het iets anders. Ik vind het heftig. Dat is misschien ook wel de reden dat ik sommige van deze Nederlandse nummers niet wil spelen. Ik weet niet waarom, het is gewoon anders”, legt ze uit. Ook gaat ze dieper in op haar faalangst op gebied van haar optredens. 

Faalangst

Lees ook: Lieke van Lexmond: ‘Mijn gezin is niet perfect’

“Ik denk elke keer: waarom doe ik mezelf dit aan? Als ik het financieel slimmer had aangepakt vanaf het begin van mijn carrière, dan had ik een groter potje opgebouwd. Ik heb te weinig gespeeld aan het begin en daar heb ik nu soms spijt van. Omdat ik het zo eng vind – het geeft me zo veel stress – dan had ik nu minder hoeven optreden.” Dat is de reden dat ze bovendien ook minder luxueus leeft. “Zodat ik die druk niet meer heb. Dat ik de dingen kan doen waar ik me prettig bij voel, maar dat ik niet meer iets móét.” Op Twitter kon Anouk rekenen op veel positieve reacties.

Bron: Telegraaf, DWDD | Beeld: Twitter, ANP

Laatste nieuws

Zie ook