Staat jouw wachtwoord op deze lijst? Dan is het foute boel!

Het is en blijft een ding: een weloverwogen wachtwoord bedenken voor je e-mail, Facebook-, Twitter- of Instagramaccount.

Staat jouw wachtwoord op deze lijst? Dan is het foute boel!

Het is en blijft een ding: een weloverwogen wachtwoord bedenken voor je e-mail, Facebook-, Twitter- of Instagramaccount. Eéntje die uniek is (lees: genoeg tekens en cijfers) én die makkelijk is te onthouden (want: de stappen die je moet doorlopen om je wachtwoord te resetten...). Maar, dankzij de website SplashData en hun jaarlijkse Worst Password List, weten we wat de meest voorkomende én meest gehackte wachtwoorden zijn van 2018.

Worst Password List

Lees ook: 6 tips om op de promotieradar van je baas te komen

Toegegeven: je moet wel heel erg weinig moeite gedaan hebben als je je schuldig hebt gemaakt aan één van deze combinaties. Of je hebt gewoon nooit je standaardinstellingen aangepast. Hoe dan ook, om al jouw online accounts te beschermen, is het, needless to say, zeker de moeite waard om wat meer tijd te besteden aan een veilig wachtwoord. De slechtste wachtwoorden van 2018 zijn...

1. password

2. qwerty

3. 1234

4. welcome

5. 1234567890

6. abc123

7. 111111

8. letmein

9. login

10. princess

11. qwertyuiop

12. passw0rd

13. starwars

Origineel

Verander maar heel gauw je wachtwoord als die hierboven staat en anders good job! Het is bovendien altijd handig een origineel wachtwoord te bedenken van meer dan acht karakters, inclusief hoofdletters en leestekens. 

Lees ook: Zien: 10 droomkantoren waar we allemaal wel willen werken

Bron: Grazia | Beeld: Getty