Bewezen: dit is de gevaarlijkste celebrity om op te zoeken op Google

Deze ster is officieel uitgeroepen tot de meest gevaarlijke naam.

Lees ook

McAfee, een cybersecurity bedrijf, bracht onlangs een lijst uit met daarop de meest gevaarlijke zoektermen op Google. Niemand minder dan reality-tvster Kim Kardashian staat op nummer één. Maar, dit betekent niet precies wat je in eerste instantie zou denken.

Kim Kardashian

Lees ook: Kim Kardashian: ‘Ik wilde mijn dochter helemaal geen Chicago noemen’

McAfee suggereert niet dat de realityster zélf gevaarlijk is, maar Kims naam is verbonden met de meeste computervirussen in Nederland. Wie informatie over haar googelt, loopt het grootste gevaar om op een site terecht te komen die met schadelijke software is besmet.

McAfee

Lees ook: Staat jouw wachtwoord op deze lijst? Dan is het foute boel

McAfee komt elk jaar uit met een wereldwijde en een landelijke ranglijst. Vorig jaar was Avril Lavigne de gevaarlijkste zoekterm wereldwijd. In 2016 stond Amy Schumer op nummer één en in 2015 had Armin van Buuren wereldwijd de gevaarlijkste naam. Gary Davis, chief consumer security evangelist bij McAfee, vertelt dat we extra voorzichtig moeten zijn op internet. “Tegenwoordig doen we alles online. We moeten leren dat het belangrijk is om goed na te denken, voor je op iets klikt. Let goed op of het wel veilige content is en bescherm jezelf tegen cybercriminelen die uit zijn op jouw persoonlijke gegevens en identiteit.”

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook