Vrouw waarschuwt voor dít onbekende symptoom van borstkanker

Je gezondheid is het belangrijkste dat er is.

Lees ook

Je gezondheid is het belangrijkste dat er is. Je bent er je ongetwijfeld van bewust dat je je borsten regelmatig preventief moet controleren. En wanneer je dit doet ben je meestal op zoek naar bultjes of knobbeltjes, toch? 

Twijfelgeval

Lees ook: Zien: Serena Williams uit de kleren voor borstkankercampagne

De Britse Sherrie Rhodes ontdekte namelijk het tegenovergestelde. Zij ontdekte een kuiltje aan de zijkant van haar borst dat uiteindelijk een symptoom van borstkanker bleek. “Gisteren kreeg ik de diagnose borstkanker”, schreef Sherrie op Facebook. “Het was totaal onverwacht, omdat het kuiltje in mijn borst het enige symptoom was dat ik had. Het viel me eind juni op en ik ging naar mijn huisarts, die me naar een specialist doorverwees.” Een scan, een mammografie en een biopsie later kwam het slechte nieuws. “Ik was helemaal niet bezorgd omdat ik geen knobbeltje of iets in die aard voelde. Maar toch kreeg ik te horen dat het borstkanker was. Daarom: kijk regelmatig naar je borsten en als er iets veranderd is, negeer het niet.”

Help borstkanker bestrijden

Zelf actie ondernemen? Iedereen herkent het wel: wanneer je bijna jarig bent, heb je geen idee wat je wil vragen als cadeau. Hoe fijn is het eigenlijk om te beseffen dat je geen cadeauwensen hebt, omdat je al alles hebt? In plaats van een cadeau kan je nu een ‘kadonatie’ vragen voor kankeronderzoek. Door middel van kadoneren Kankerbestrijding, een initiatief van het KWF, steun je mensen die ziek zijn. Plus: je hoeft nooit meer te zeggen ‘dat je alles al hebt, en niet weet wat je moet vragen.’ 

Hoe het werkt? Via www.kadoneren.nl kan je heel gemakkelijk een eigen kadonatie-pagina aanmaken. Door de link te delen stel je al je familie, vrienden en kennissen in staat om te kadoneren. Dat kan ook met contant geld. KWF Kankerbestrijding heeft een speciale kadonatiebox ontwikkeld waarin op het feestje geld gekadoneerd kan worden.

Bron: GVA | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Welke soort pony het beste bij jouw gezichtsvorm past

Ideaal als je even wat anders met je haar wilt.

Moet je tijdens een sollicitatie je side hustle benoemen?

Van af en toe een evenement organiseren tot kleding verkopen in je eigen webshop.
capsulegarderobe

Zo stel je een goede basis samen voor je capsulegarderobe

Enkele tips + welke items je het beste kun opnemen in je kerncollectie.

Zie ook