Queen Elizabeth II is niet te spreken over de hitserie The Crown, dit is waarom

Hoewel de serie door velen als steengoed wordt beschreven en kon rekenen op veel lof, blijkt koningin Elizabeth absoluut geen fan.

Lees ook

Netflix-serie The Crown, dat draait om het biografische verhaal over Queen Elizabeth II, kon rekenen op veel lovende woorden van fans wereldwijd. Het eerste seizoen van de serie werd over tien afleveringen uitgespreid en het tweede seizoen liet niet lang op zich wachten.

Royal

Lees ook: 8 opvallende weetjes over de Netflix-serie The Crown

The Crown neemt ons mee terug in de tijd, naar het jaar dat koningin Elizabeth begon met regeren. Dat ging uiteraard niet altijd van een leien dakje en leverde de nodige (royal) drama’s op. Het tweede seizoen was naar verluidt, met een kostenplaatje van 115 miljoen dollar, nóg duurder dan het eerste seizoen. Dat zou mede komen door een trouwjurk van 30.000 pond en een replica van Buckingham Palace.

Geen fan

Lees ook: Vader Meghan Markle woedend op Queen Elizabeth II

Hoewel de serie door velen als steengoed wordt beschreven en kon rekenen op veel lof, blijkt koningin Elizabeth absoluut geen fan. Dat meldt Mirror op basis van insiders. Het zou alles te maken hebben met hoe de serie haar man, prins Philip, neerzet. Dit zou erg ver van de realiteit af liggen.

Afwijkend

Lees ook: Queen Elizabeth stuurt geheime boodschappen de wereld in met deze broche

Ook royalexpert Hugo Vickers laat weten dat de serie behoorlijk afwijkt van de realiteit en dat het niet allemaal op waarheid berust. “Elizabeth is voorál boos om de manier waarop prins Philip wordt afgeschilderd; als vader die het welzijn van zijn zoons niet voorop stelt.” We weten dus wie er níet met smart wacht op het nieuwe seizoen. 

Bron: Beau Monde, Marie Claire US | Beeld: Getty, YouTube 

 

Laatste nieuws

Zie ook