#MeToo: Modern Family-actrice Sarah Hyland klapt uit de school over sexueel misbruik

Actrice Sarah Hyland (27) doet een boekje open over een avond die je niemand toewenst.

#MeToo: Modern Family-actrice Sarah Hyland klapt uit de school over sexueel misbruik

Eerst was er de hashtag #MeToo, nu gaat #WhyIDidntReport viral. Actrice Sarah Hyland (27) doet een boekje open over een avond die je niemand toewenst. 

Shock

Lees ook: In vertrouwen: Ik werd misbruikt door mijn fysiotherapeut

De Modern Family-actrice vertelt op Twitter: "Hij was een vriend van mij. Het was oudejaarsavond en ik zat in mijn laatste jaar van de middelbare school. Iedereen was dronken. Opeens kwam hij de badkamer binnen, waar ik stond. Ik hoopte dat het een droom was, maar mijn kapotte panty 's ochtends bewees het tegengestelde." Waarom Sarah dit verhaal niet eerder naar buiten bracht? "Ik dacht dat niemand mij zou geloven. Ik wilde niet 'dramatisch' worden genoemd. Uiteindelijk had ik geen 'nee' gezegd, shock kan dat met een persoon doen." 

I believe her

Lees ook: Zien: Sarah Hyland deelt make-uploze selfie

Hyland plaatste haar ervaring op social media vlak na de getuigenis van Christine Blasey Ford, die de Amerikaanse kandidaat-rechter Brett Kavanaugh beschuldigt van sexueel misbruik. De gebeurtenis vond naar verluidt 36 jaar geleden plaats. Verschillende critici zetten vraagtekens bij het verhaal van Ford, omdat ze er zo veel jaar over zweeg. Net als anderen dat in de afgelopen dagen deden, maakte Sarah haar verhaal bekend om duidelijk te maken dat veel slachtoffers van seksueel geweld zwijgen over wat hen overkomen is.

Bron: HLN, Daily Mail | Beeld: Getty, Twitter