Paris Fashion Week: de 5 hotspots in Parijs waar je gegeten moet hebben

Fashion Week in Parijs is van start gegaan en wij delen graag de vijf favoriete lunchadressen van de beaumonde uit de modewereld.

Fashion Week in Parijs is van start gegaan en wij delen graag de vijf favoriete lunchadressen van de beaumonde uit de modewereld. In de straten van de Franse hoofdstad is streetstyle het toverwoord, want heel wat modejournalisten, bloggers en fotografen zakken af naar Parijs om er (hopelijk) een show (of twee) mee te pikken. En uiteraard moet er ook gegeten worden in stijl. Van trendy Franse brasserieën tot luxe street food.

1. Season

Season, met een dankbare ligging in le Marais, is de benchmark van influencers als het op lunchen of brunchen aankomt. Het etablissement biedt een menukaart waar een doorsnee Amerikaans gezin een week lang van zou kunnen eten, denk maar pancakes (met ahornsiroop, of karamel?) of liever toast avocado met zalm en gepocheerde eieren? Uiteraard zijn er ook gezonde alternatieven: de acai bowl is zowat het meest gefotografeerde gerechtje, gevolgd door de tagliatelle van courgette en het bananenbrood. Persoonlijk gaat onze voorkeur toch naar de stapel pannenkoeken die druipen van de stroop. Een must als je een energieboost nodig hebt tijdens de heisa van de modeweken. Maar welk gerecht je ook bestelt, Season zal niet teleurstellen. De esthetiek van elk gerecht is qua smaken en kleuren, een perfect plaatje.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door RESTAURANT HEALTHY (@seasonparis) op

2. Café Crème

Een giga terras in de zon, een ruim aanbod aan comfort food en een moderne inrichting, Café Crème is de uitgelezen plek om te genieten van de nazomer. Je kan er gaan eten met vegan friends, met je régime-vriendinnen  of met echte foodpornfans. Voor elk wat wils. Op het menu: homemade granola, gezonde salades, onweerstaanbare taco’s en burgers om je vingers bij af te likken. Wij kunnen niet weerstaan aan de wafels. P.S. Café Crème ligt aan de overkant van Season, handig als de ene zaak volzet is.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @cafe_creme_paris op

3. Homer

De lobster roll is het gerecht op de grens tussen luxe en street food. En laat de tempel van die kleine brioche kreeft sandwich nu net in Parijs gesitueerd zijn. Homer is de bloeiende zaak van jonge ondernemer Moses die op een trip naar New York verliefd werd op de lobster roll. Zo smoorverliefd, dat hij besloot om de uitvinding in te voeren in Parijs. De rest is geschiedenis. In een mum van tijd waren de Fransen verslaafd aan deze typische hap uit New England. Op het menu: 4 verschillende kreeftenbroodjes en een krabrol die net even sappig is. Proeven? Bestel de klassieker: een warm en luchtig beboterde brioche, met grof gehakte kreeft gemengd met een huisgemaakte citroenmayonaise, en dat bedekt onder een laagje fijngehakte bieslook. Voor de durvers is er een junk-versie – de grilled cheese kreeft.

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door HOMER – ALL ABOUT LOBSTER (@homerlobster) op

4. PNY – Paris – New York

Wij vonden de goedkoopste luchtvaartmaatschappij ter wereld: PNY. Voor amper 15 euro, nemen ze je mee richting The Big Apple en zijn heerlijke burgers. De menukaart biedt authentieke hamburgers in Amerikaanse stijl, knapperige friet en romige milkshakes. Wij smelten (zoals de milkshake). In de PNY ketens is alles steeds perfect onder controle: te beginnen bij het vlees  – rechtstreeks ingevoerd vanuit een Bretonse boerderij- is sappig. De “bun” is zacht en de toppings knapperig. Onze ogen (en neus) verleiden ons om de “Loaded Fries” te bestellen, frietjes ons een laagje gesmolten cheddar en gegrild spek. Jep, en het risico op een overdosis calorieën nemen we er graag bij.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Paris New York (@pnyburger) op

5. Rivié

Rivié ligt in het hart van het Hoxton Hotel in Parijs en is de perfecte mix van Engelse verfijning en Franse elegantie. Het heeft parketvloeren, betegelde vloeren, hoge fluwelen fauteuils, een grote, lichte bar en een geplaveide binnenplaats. Naast zijn trendy sfeer en inrichting, verleidt deze Parijse brasserie met Brits accent ons ook met zijn menu. Rivié biedt Frans geïnspireerde gerechten bereid met lokale producten. Het menu is eenvoudig en seizoensgebonden: zeebrasem ceviche, tartaar van tonijn, een high end cheeseburger… Genieten!

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door nani & como (@moi_nani) op

 

Bron: Marie Claire BE via Feedly | Beeld: Season

Laatste nieuws