Herfstdip? Team Marie Clarie deelt haar favoriete adressen op Aruba

‘Witter en blauwer dan dit heb ik het strand en de zee nog nooit gezien."

Herfstdip? Doe een ABC’tje! Team Marie Clarie deelt haar favoriete adressen op Aruba, Bonaire en Curaçao. Vandaag beginnen we met… hoofdredactrice Annelies’ trip naar Aruba.

Stopover New York City

Eerst shoppen in New York om vervolgens bij te kleuren op Aruba? Waarom niet. Combineer je reis naar het zonovergoten eiland met een stopover in the city that never sleeps! In slechts vier uurtjes vlieg je van de Big Apple door naar het altijd zonnige Aruba. Je hoeft in New York niks aan je voorbij te laten gaan, want je kunt na je drukke citytrip op Aruba heerlijk tot rust komen in het zonnetje met een cocktail in je hand. 

 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door (@anneliespijper) op

Surfbabe

Tijdens mijn vakantie hou ik ervan om af en toe ook actief bezig te zijn. Dat kan prima op de surfplank, en met zijn aflandige wind is Aruba hiervoor een ideale bestemming. Doordat het tot heel ver in het water ondiep is, kun je bijna overal staan. Handig voor beginners! Pak na de lunch de auto en rijd naar het strandje van Hadicurari Beach. Hier huur je voor een paar tientjes een plank en indien nodig een leuke instructeur die je in een mum van tijd omtovert tot een ware surfgodin. 

Finger lickin’ food

Voor wie van lekker tafelen houdt: White Modern Cuisine van Urvin Croes is een aanrader. Croes is niet alleen de eigenaar van het restaurant, maar ook een van de beste chefs van het eiland. Zorg ervoor dat je reserveert, want het zit hier bijna altijd vol. whitecuisine.com Wil je wat meer laidback dineren? Check dan The West Deck. Hier smul je op houten banken, aan tafels boven het water van vers gevangen vis, terwijl je geniet van de adembenemende zonsondergang. Mijn all-time favourite: de Spicy Shrimp & Fish Ceviche. thewestdeck.com 

Keep it cool

Een van de mooiste stranden van Aruba is Baby Beach, op het zuidelijkste puntje van het eiland. Haal een biertje bij een van de twee strandtentjes en geniet van de schaduw van een palmboom. Deze lagune heeft poederfijn wit zand en je kunt overal lopen, want het water komt niet hoger dan je middel. Witter en blauwer heb ik het strand en de zee nog nooit gezien! Je kunt hier ook bijzondere vissen zien, dus neem je snorkelset mee.

Perfecte lunchplek

Ik vind het heerlijk om tijdens de vakantie dagen te hebben waarop niets ‘moet’. Om rustig te lunchen op een terras en daar gewoon te blijven hangen om te zien wat de avond brengt. De perfecte plek hiervoor is MooMba Beach. Hier geniet je onder parasols van palmbladeren van een droomuitzicht over de zee. Ondertussen nip je van een heerlijke cocktail en smul je van bijvoorbeeld de heerlijke fajitas (mijn favoriet). moombabeach.com

Vrolijke plek

In het zuidoosten van Aruba, op een kwartiertje rijden van Oranjestad, ligt het plaatsje San Nicolas. San Nicolas staat bekend om zijn street-art. De muurschilderingen zijn gemaakt door lokale kunstenaars en elk gebouw ziet er compleet anders, maar altijd vrolijk uit.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door (@anneliespijper) op

Tekst: Annelies Pijper | Beeld: Instagram

Laatste nieuws