Leighton Meester openhartig over periode tijdens Gossip Girl

Bye bye Gossip Girl-reünie.

Lees ook

Van 16-urige werkdagen op de set tot twijfels over haar mede-sterren. Leighton Meester, ook wel bekend als Blair Waldorf, vertelt dat ze niet terug zou willen naar het Gossip Girl-tijdperk. De eerste aflevering van de populaire serie Gossip Girl kwam 11 jaar geleden uit. Al snel werd de serie een groot succes en werden de jonge acteurs van de een op de andere dag benoemd tot supersterren.

Eén keer was genoeg

Lees ook: Justin Theroux onthult de waarheid achter spraakmakende breuk Jennifer Aniston

Leighton Meester blikt nu terug op haar tijd in de serie en deelt haar ervaringen met het online tijdschrift Porter. Het was te verwachten dat het gigantische succes als een klap zou komen en dat dit heftig was voor zo’n jonge actrice. Ze vertelt dat ze de ervaring voor geen goud over zou willen doen. “Het was een heel bijzondere tijd die vol zat met uitdagingen, maar ik zou het voor geen goud overdoen,” vertelt ze. De 32-jarige actrice zegt dat ze heel vaak de vraag krijgt of ze de Gossip Girl-tijd mist. “Ik snap dat mensen dit denken, maar het is hetzelfde als vragen of je terug zou willen naar de middelbare school. Het was een speciale, unieke en geweldige beleving maar ik zou het niet nog een keer willen meemaken.”

Onbetrouwbare vrienden

De Texaanse ster geeft toe dat het een ongezonde omgeving was voor een 21-jarige, die nog probeert uit te vogelen wie ze precies is. De opnameschema’s waren uitputtend, de jonge cast moest 16-urige werkdagen doorstaan. Nog iets wat Leighton heel moeilijk vond was het vertrouwen van haar mede-sterren.

“Ik had nog niet veel ervaring op dit vlak, maar toch moest ik snel uitvinden wie ik kon vertrouwen en wie niet. Ik heb echt geluk gehad en was in staat om heel vroeg vrienden te vinden die oprecht tegen me waren.”

Ongezonde omgeving

Lees ook: 6 dingen die je écht nog niet wist van Gossip Girl

“Veel mensen veroordeelden mij op de set, dit was ik niet gewend. Ik was nogal in de war van alle mensen die overdreven aardig tegen me deden en ik werd bekritiseerd op gedrag dat normaal is voor een 21-jarige. Iedereen maakt fouten maar het verschil was dat bij mij alles publiekelijk ging.” Ondanks al deze nare ervaringen heeft Leighton zich over de slechte herinneringen heen gezet.  “Het was interessant en nuttig om het te ervaren, ook al weet ik niet of het de gezondste omgeving was voor mij.” 

Bron: Porter | Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook