Bewezen: zo vaak hebben Nederlandse vrouwen een one night stand

Vergeleken met de rest zijn wij maar een braaf volkje

Lees ook

De een vindt one night stands een taboe en de ander zweert erbij, wereldwijd denken vrouwen hier anders over. Een studie van datingsite VictoriaMilan laat zien hoe vrouwen in verschillende delen van de wereld tegen een eenmalige wip aankijken. Nederland eindigde verrassend laag op de lijst.

Lees ook: vanaf deze leeftijd wordt sex nóg beter

Scandinavië op nummer één

De studie ondervroeg wereldwijd 6758 vrouwen en daaruit werd de conclusie getrokken dat Scandinavië massaal voor een onbekende bedpartner gaat. Dit Noord-Europese gebied verovert de titel van meeste one night stands.

Noorwegen spant de kroon. Maar liefst 37,9 procent van de Noorse vrouwen gaf aan maandelijks een one night stand te hebben. Dit gebeurt dan meestal op vakantie. Op nummer twee staat Zweden. Ook zij zijn niet bang voor een avontuurtje. Tijdens een welverdiende jaarlijkse vakantie duikt meer dan een derde van de Zweedse vrouwen met een vreemdeling het bed in. Ruim 25 procent geeft zelfs toe dat ze één keer per maand een nieuwe bedpartner ontmoeten.

Finse vrouwen zijn ook enthousiast over het idee; 44 procent geeft aan dat zij eens in het jaar met een sexy vreemdeling de hort op gaan.

Nederland

Samen met de Belgen belanden wij onderaan de lijst. Slechts 21,4 procent van de Hollandse babes heeft wel eens een one night stand en dat gebeurt dan vaak op vakantie.

Bron: Glamour  | Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook