doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Ben je linkshandig? Dan zegt dat dít over je

De linkshandigen zijn vaak in de minderheid, maar of dat nou iets negatiefs is?
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Ben je linkshandig? Dan zegt dat dít over je

Wanneer je op je werk vraagt wie er allemaal linkshandig is, zullen er over het algemeen maar weinig zijn die reageren. De linkshandigen zijn dan ook vaak in de minderheid, maar of dat nou iets negatiefs is? Uit onderzoek is gebleken van niet.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Minderheid

Lees ook: Scheld je nogal snel? Dan ben je gewoon slim

Hoewel de wereld vaak ingesteld is op rechtshandigen en het daardoor soms wat onhandig is voor de linkshandigen onder ons, is er ook zeker een groot voordeel voor deze minderheid. Uit onderzoek van The Indy 100 is namelijk gebleken dat linkshandigen vaker een genie zijn. Ha!

Grote namen

Niet alleen werd deze groep al langer gelinkt aan het hebben van talent en intelligentie, ook zijn er veel grote namen die linkshandig zijn. Van Barack Obama tot aan Bill Gates; allemaal doen zij hun handelingen met links. En laten we eerlijk zijn, dat zijn zeker niet de minste namen.

Wiskundige vaardigheden

Lees ook: Positief nieuws voor vrouwen met welgevormde billen

Ook werd dit jaar ondervonden dat linkshandigen betere wiskundige vaardigheden hebben. Enne, dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. So don't worry, als linkshandige staat jou nog veel moois te wachten. 

Bron: Grazia | Beeld: Getty 

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');