Dit is de reden dat jij nú voor vintage meubelen moet kiezen

Want oud is goud
Dit is de reden dat jij nú voor vintage meubelen moet kiezen

Vintage en antieke meubels voor in huis zijn geliefd bij jong en oud. Of je nu een full-on antieke inrichting hebt, of juist houdt van modern en strak met een paar tijdloze decoraties. Twijfel je nog? Deze redenen zullen jou overhalen om voor vintage te gaan.

Lees ook: Vintage shoppen? Dit is de winkel waar iedereen het nu over heeft

Persoonlijkere stijl met apartere meubels

Meubelen uit speciaalzaken als Ikea, lijken tegenwoordig allemaal op elkaar. Originaliteit zien we eerder terug in een mooi antiek tapijt dan in een salontafeltje van de meubelwinkel om de hoek. Vintage vloerkleden zijn te vinden bij webshops als www.sweetlivingshop.nl/ of bij verstopte vintage boetiekjes in de stad.

Het geeft contrast

Tegenstrijdigheden in het interieur geeft een spannend effect op je woning. Contrast is key! Vintage meubelen in combinatie met een modern interieur is een gouden combinatie.

Vintage is tijdloos

Trends komen en gaan maar vintage blijft altijd bestaan. We schaffen niet ieder jaar een nieuw bankstel aan of een nieuwe vloer. Als je wil investeren in iets wat altijd modieus blijft en jaren mee gaat, is vintage the way to go. Wees daarom niet bang om er wat extra geld voor neer te leggen, uiteindelijk is het veel voordeliger dan om de paar jaar iets nieuws te moeten kopen omdat het uit is.

Nostalgie

Gasten voelen zich gelijk thuis met jouw warme decor. Vintage zorgt voor nostalgie en dit maakt mensen comfortabeler en geeft ze zelfs een blijer gevoel. Denk maar eens terug aan de fijne herinneringen in de oude huiskamer van je grootouders.

Beeld: Getty

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5fc8453bac5cb', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });