Zo kom je binnen no-time van je kater af

Want daar hebben we geen tijd voor

Zo kom je binnen no-time van je kater af

Nog hungover van vorige avond? Gelukkig zijn er veel manieren om hier zo snel mogelijk een eind aan te maken. Met deze tips sta jij binnen no time weer fris en fruitig op het volgende feest.

Beweeg

Lees ook: Er zijn vier typen dronken mensen, tot welke behoor jij?

Het is misschien wel hetgeen waar je op dat moment het minst zin in hebt: bewegen. Het liefst lig je de hele dag lekker in je bed, maar probeer even een rondje te gaan fietsen of een wandeling te maken. Zo stroomt er weer bloed naar je hoofd en voel je je frisser.

Eet deze dingen en zeg bye bye tegen je kater

Er is veel voedsel dat helpt bij en kater. Om te beginnen bij een eitje. Eieren zijn een bron van vitamine B. Uit een onderzoek, gepubliceerd in the Annals of Internal Medicine, blijkt dat vitamine B de symptomen van een kater vermindert. Ook bananen zijn je vriend bij een kater; die zitten boordevol met mineralen en dat is nou juist wat je verliest na een avond stevig drinken. Ben je misselijk? Eet dan droge toastjes of beschuitjes. Het is belangrijk om kleine dingen te blijven eten zodat je geen lege maag krijgt, hier wordt je misselijkheid namelijk erger van.

Hydrateer jezelf met deze drankjes

Drink veel kokoswater en tomatensap. Alcohol zuigt letterlijk al het vocht uit je lichaam en hierdoor krijg je dreunende hoofdpijn en natuurlijk dorst. Kokoswater zorgt voor verfrissing en bevat net zoveel elektrolyten als de meeste sportdrankjes; de ideale combinatie voor de nodige hydratatie. Ook het drinken van tomatensap heeft veel voordelen. Na al die wijntjes is je lever nog uren bezig met het afbreken van alcohol en het stabiliseren van je bloedsuikerspiegel. Je lever heeft hierdoor minder tijd om energie te leveren. Dit zorgt voor een vermoeid gevoel, zwakke spieren en een chagrijnige stemming. Een glas tomatensap bevat genoeg natuurlijke suikers om je energielevel weer op peil te krijgen.

Beeld: Getty